9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

KESK Ankara yolunda

KESK ÜYELERİ TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK İÇİN ANKARA'YA GİTTİ

Bitlis'te KESK bileşenleri üye olan 54 kişilik bir kafile, yaklaşık 70 gündür Ankara'da olan Tekel işçilerine destek olmak için Ankara'ya gitti.

Sendika binası önünde basın açıklaması yapan KESK üyeleri, Tekel işçilerinin direnişlerinin sonuna kadar arkasında olduklarını söylediler. Yapılan basın açıklamasını okuyan Sağlık Sosyal ve Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bitlis Şube Başkanı Sedat Güler, "Tekel işçilerinin mücadelesi mücadelemizdir diye bir kez daha ilan etmek için alanlardayız" dedi.

Güler, hükümete seslenerek çalışma yaşamını kökünden dinamitleyen kuralsız çalıştırma sevdasından vazgeçilmesini isteyerek "İşte görüyorsunuz bu ülkenin gerçek sahipleri olan emekçiler güvencesizliğe hayır diyor; anlamıyorsanız tane tane anlatalım, duymuyorsanız daha yüksek sesle haykıralım. Tekel işçileri haklıdır. Mücadeleleri ekmek mücadelesidir. Tekel işçilerine yönelik kışkırtmaları bırakın, iftiralarınızdan vazgeçin.

Tebliğ ediyoruz: yarın Dünya Sosyal Adalet Günü'nde Ankara'da Tekel direnişinin kalbinde hep birlikte adalet isteyeceğiz. Bizler cumartesi gecesini Tekel direnişinde Tekel işçileriyle geçireceğiz. Bu ülkenin emekçileri kadrosuz, güvencesiz işlerde ömür tüketmeye karşı direniyor. 4/C'ye, 4/B'ye karşı direniyor. Sözleşmeli, kadrolu, taşeron işçisi, kurum işçisi diye bölünmeye parçalanmaya karşı direniyor. Örgütsüzleştirmeye, sendikasız bir çalışma düzenine karşı direniyor. Yarın bütün Türkiye Tekel, bütün

Türkiye direniş olacak. Tekel işçilerinin haklı talepleri karşılanmalıdır" şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından otobüse binen KESK bileşenleri üyeleri, Ankara'ya doğru yola çıktı.

KESK ÜYELERİ TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK İÇİN ANKARA'YA GİTTİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2010 Cumartesi 11:35:04
Güncelleme :20 Şubat 2010 Cumartesi 14:06:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?