8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Kiler ve Alaydın halkla buluştu

MİLLETVEKİLİ KİLER VE BAŞKAN ALAYDIN HALKLA BULUŞTU

Bitlis Belediyesi tarafından düzenlenen mahalle toplantılarına, 8 Ağustos Mahallesi'nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in de katılımıyla devam edildi.

8 Ağustos İlköğretim Okul salonunda düzenlenen toplantıda, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın bir yıllık icraatlarını anlatarak, gelecekteki projelerini mahalle sakinleriyle paylaştı. Başkan Alaydın, bir yıllık icraatlarının hesabını vermeye geldiğini belirterek, "Bir yıl içinde planlanan bir çok düşüncemizi projelendirdik. Geçmiş belediyeciliğe baktığımız pekte bir şey yapıldığını söyleyemeyiz. Eskiden kalan bir alışkanlığı yok etmeye çalışıyoruz. Başka Belediyelerde gelirin yüzde 80 gibi bir kısmı hizmet için ayrılır. Ama bizim belediyemizde yüzde 20'si bile hizmete ayıramıyoruz. Çünkü bu eskiden kalan bir alışkanlık haline gelmiş, 2008 yılında belediyede 5 milyon TL açık vardı. Son bir yıldır biz büyük çabamızla bu açığı 3 milyon TL gibi bir rakama düşürdük ve daha da düşüreceğiz" dedi.

Başkan Alaydın, şeffaf belediyeciliğin önemine değinerek bu konuda halka söz verdiklerini anlattı. Alaydın şunları söyledi:

"Verdiğimiz bu sözün gereği olarak halkımızın karşısına geçip, icraatlarımızı, verdiğimiz sözün hesabını veriyoruz. Bunun için karşınızdayız. Sıkıntılarınızı, dertlerinizi paylaşmak ve çözüm getirmek için Belediye Başkanı olarak halktan kopuk değil, halkla iç içe olan bir başkan olarak bugün toplanmış bulunuyoruz. Ayrıca halkımızdan, özellikle de hanımlarımızdan çöp konusunda daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Halkımızdan özellikle anne ve bacılarımızdan çöplerimizi çöp konteynırlarına bırakmalarını rica ediyorum. Temiz bir Bitlis için biz eni iyi çalışmalarımızı yürütüyoruz yürütmeye de devam edeceğiz."

Toplantıya katılan Ak Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ise, yaptıklarını ve yapacaklarının hesabını vermek boyunlarının borcu olduğunu belirterek, "7,5 yılda yapılan hizmetlerin hiçbiri geçmişte yapılmadı. Bunu hiç kimse göz ardı edemez. Sağlık, Milli Eğitim ve sıcak asfalt anlamında Bitlis'te çok ciddi çalışmalar yapıldı. Ama bunlarda yetmez. Biz hiçbir zaman yaptıklarımızla yetinmedik. Çünkü Bitlis'e ne yaparsak azdır" ifadelerini kullandı.

Toplantının sonunda mahalle sakinleri şikayet ve önerilerini anlattı. 2 saat süren toplantıya yaklaşık 300 kişi katıldı.

MİLLETVEKİLİ KİLER VE BAŞKAN ALAYDIN HALKLA BULUŞTU
MİLLETVEKİLİ KİLER VE BAŞKAN ALAYDIN HALKLA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi 13:21:03
Güncelleme :27 Mart 2010 Cumartesi 14:55:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tolga bucak IP: 81.215.186.xxx Tarih : 29.03.2010 13:34:38

ne güzel halk sizinle buluştu mu ?