1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Kiler'den pembe tablo

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, sağlık alanında çok gelişmelerin katettiklerini belirterek, "İnsanlarımız insanca muamele görecek" dedi.

Bitlis'in yerel radyosu olan Bitlis FM'de canlı yayın programına katılan Kiler, yaklaşık 1 saat boyunca ilde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Sunucu Neriman Ateş'in sorularını yanıtlayan Vahit Kiler, AK Parti hükümeti döneminde çok başarılı işler yapıldığını vurguladı. Kiler, "Bitlis hızlı bir şekilde büyüyor. Dere yatağına sıkışan ilimizi Rahva'ya doğru taşıyoruz. Orada TOKİ tarafından yaptırılan konutlar ve Polis Meslek Yüksek Okulu, yine açılacak olan Bitlis Eren Üniversitesi, işadamları tarafından yaptırılan okullarla yeni ve modern bir şehir oluyor" dedi

Program sonrası gazetecilerle bir araya gelen ve sağlık, eğitim alanlında büyük başarılara imza attıklarını ifade eden Kiler, şunları söyledi: "Bitlis Devlet Hastanesi'nde 2002 yılında 3 uzman doktor varken şu anda 43 uzman doktor var. Bu küçümsenecek bir rakam değil. Yine 50 yataklı hastane binamız 13 yılda tamamlanırken, şimdi biz 150 yataklı hastaneye ek yapıyoruz ve 1 yıl içinde tamamlayacağız. O dönemler Van ve Diyarbakır yolunda onlarca insanımız hayatlarını kaybetti. Ama şimdi çevre il ve ilçelerden hasta alıyoruz. Kısa bir sürede artık anjiyo ve kalp ameliyatlarına başlanacak. Bölgede olmayan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi binası bitti, yakında hizmete açılacak. Çarşı merkezinde bulunan eski Tekel Başmüdürlüğü'ne ait binası da hastaneye çeviriyoruz. Burada da 7 uzman hekim görev yapacak. Bunlar çok önemli gelişmeler ve tüm bunları birbirine eklediğimizde sağlık alanında bölgenin önemli merkezi haline geldiğimizin bir ifadesidir. Artık insanımız insanca muamele görecek. Eğitimde de yine çok mesafe kaydettik."

Kiler, 340 bin insanın milletvekili olduğunu ve Bitlis'i bir bütün olarak görüp hizmetleri bu çerçevede yaptıklarını belirterek, "Seçim döneminde tatlı bir yarış vardı. Ve bu yarışta Ak Parti birinci olmuştur. Ancak, bize oy veren de vermeyen de bizim için aynıdır. Kesinlikle böyle bir ayırım yapmamız söz konusu olamaz. Biz 340 bin insanı temsil ediyoruz. Kim olursa olsun hangi partiye oy vermişse versin bizim yanımız da aynı değerdedir. Bunu böyle bilsinler" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 18:22:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?