8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

'Kış Oyunları'nın startı verildi

BİTLİS'TE '4. KIŞ OYUNLARI'NIN STARTI VERİLDİ

Bitlis'te düzenlenen ve 14 ilden 12-15 yaş grubunda 200 sporcunun katılacağı 4. Kış Oyunları yarışmalarının açılış töreni düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtı önünde düzenlenen törende bir konuşmaya yapan Vali Vekili Sibel Tursun, kayak sporunun dünyada en sağlıklı spor olduğunu belirtti. Sibel Tursun, kayak sporunun ülkede henüz hak ettiği yere gelemediğini, 70 milyonluk nüfusa karşılık bu sporla sadece 4 bin kişi ilgilendiğini söyledi. Tursun "Yarışmalara iştirak eden bütün konuklara Bitlis halkı adına hoş geldiler söylüyorum. Bu organizasyon kayak ve kış turizmi adına Bitlis için büyük önem arz etmektedir. Bir diğer amacımız ise sporcularımızın birbirleri ile kaynaşmasını sağlamaktır. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum yarışmacılara teşekkür ediyorum" dedi.

Bitlis, Erzurum, Hakkari, Erzincan, Batman, Sivas, Bingöl, Muş, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Gümüşhane, Van ve Tunceli'den gelen sporcuların katılacağı yarışmalar, 30-31 Ocak tarihleri arasında Eleman Hanı pisti ile Çiftkaya Kayak Tesisleri'nde yapılacak

BİTLİS'TE '4. KIŞ OYUNLARI'NIN STARTI VERİLDİ
BİTLİS'TE '4. KIŞ OYUNLARI'NIN STARTI VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 16:55:02
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 18:47:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?