3
Mayıs
2024
Cuma
BİTLİS

Kıymalı pide zehirledi

Bitlis'in Bölükyazı Köyü Yatılı İlköğretim Okulu'ndaki (YİBO) 141 öğrenci akşam yedikleri pidelerden zehirlendi.

Öğrencilerin birçoğu ayakta tedavi edilirken, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, Tarım Müdürü ile birlikte okula giderek yemeklerden numene alıp inceleme yapacaklarını söyledi.

Bitlis'in Bölükyazı Köyü'ndeki YİBO'da kalan 181 öğrenciden 141'inde akşam yedikleri kıymalı pidelerden sonra baş dönmesi mide bulantısı başladı.
Okul idaresine rahatsızlandıklarını söyleyen öğrenciler, öğretmenleri tarafından haber verilen sağlık ekiplerince Bitlis ve Tatvan Devlet hastanelerine kaldırıldılar.
Köye gelen ambulanslar ve okulun özel servisleriyle 141 öğrenci Bitlis ve Tatvan Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Öğrencilerin çoğunluğu ayakta tedavisi yapılıp taburcu edilirken, 45 öğrenci de müşahede altına alındı.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, yaptığı açıklamada, “Öğrencilerin yedikleri yemeklerden zehirlenmelerinin ardından Tarım Müdürü ve ekibi ile birlikte okula gidip yemeklerden numuneler aldık. Bu numuneleri tahlil yapacağız. O zaman öğrencilerin neden zehirlendikleri ortaya çıkacak” diye konuştu.
Öğrenciler ise, akşam yemediğinden sonra etüt yapmak için etüt salonuna indiklerini aradan yarım saat geçtikten sonra kendilerinde mide bulantısı, baş dönmesi ve kusma gibi rahatsızlıların olduğunu bu nedenle hemen öğretmenlerine haber verdiklerini söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2012 Cuma 09:41:54
Güncelleme :6 Nisan 2012 Cuma 09:45:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?