1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Kızılay'dan sel bölgelerine yardım

Türkiye Kızılay Derneği Muş Şubesi, geçtiğimiz gün sel felaketinin yaşandığı Korkut ve Varto ilçelerine bağlı bazı köyler ile Bitlis'in Tatvan ilçesinde zarar gören vatandaşlara yardım elini uzattı.

Sel felaketinin yaşandığı yerleşim bölgelerinde incelemelerde bulunan Türkiye Kızılay Derneği Muş Şube Başkanlığı ekipleri, zarar tespitinde bulunarak vatandaşlara yardımda bulundu.

Selden zarar görenlere gıda paketi, battaniye, yorgan, giyim malzemesi ve çadırdan oluşan yardım malzemeleri gönderildi. Türkiye Kızılay Derneği Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, ihtiyacı olan vatandaşlara imkanları nispetinde yardımda bulunacaklarını belirterek, "Etkili olan yağışlar sebebiyle Korkut ve Varto ilçemizde 1 belde ile üç köy selden etkilenmiştir. Ayrıca Bitlis'in Tatvan ilçesinde ise önemli bir sel felaketi yaşanmıştır. Korkut'un Yolgözler köyü selden oldukça fazla etkilenmiştir. Buradaki vatandaşlarımıza battaniye, yorgan, giyim ve gıda malzemesi yardımı gönderildi. Yardım malzemelerimiz ihtiyaç sahibi ailelerimize görevlilerimiz tarafından dağıtılmıştır. Öte yandan Varto ilçesinde ve Altınova beldesinde selden etkilenen vatandaşlar ile görüşmeler yaparak ihtiyaçları olması halinde kendilerine de yardımda bulunulacaktır. Bunun yanında Bitlis'in Tatvan ilçesine ise ilk etapta dört tane çok amaçlı çadır, 275 paket gıda malzemesi gönderilmiştir" dedi.

Kızılay olarak her an afetlere müdahale etmek için hazır olduklarını belirten Cengiz Koç, mağdur olan vatandaşların yarasını sarana kadar aralıksız çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

Koç, "Kızılay çok önemli bir yardım kuruluşudur. Dün olduğu gibi, bugün ve yarın da her zaman yardıma ihtiyacı olana el uzatan Kızılay üzerine düşen görevi yerine getirmiş ve getirecektir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2008 Pazar 16:08:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?