1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Köpeklere sağlıkçılar sahip çıktı

Bitlis'te yaklaşık 20 sokak köpeği yer bulunamadığı için 112 Acil Servisin arka tarafındaki bir kulübede sağlık çalışanları tarafından bakılıyor. 

112 Acil Servis yetkilileri, köpekleri sokağa atmak istemediklerini, onları burada tutmanın da yanlış olduğunu bildiklerini, ancak köpeklerin zarar görmemeleri için barındırmak zorunda kaldıklarını söylediler. 

Sağlık çalışanları, "Köpekleri sokağa bıraktığımızda çocuklar götürüp dövüştürüyorlar. Biz bu duruma engel olmak amacıyla burada barındırıyoruz. Günde yaklaşık 20 YTL'lik yiyecek alıyoruz. Bunlara bizlerin bakımı çok zor. Bu konuyla ilgili birçok kurumla görüştük, fakat hiçbiri sahiplenmedi" dediler. 

Belediye Başkan Yardımcısı Cahit Geylanı ise, Bitlis'te köpeklerin barınacağı bir yerin olmadığını belirterek, "İlimizde birçok mahalle ve sokakta bu tür köpekler var. Belediye olarak bunların barınması için bir yer tahsisi etmemiz mümkün değil. Bizlere daha önce sağlık çalışanları bu konuyla ilgili geldiler. Kendilerine barınak yeri bulamayacağımızı söyledik. Sanırım 112 Acil Servisi arkasında sağlık çalışanları tarafından düzenlenmiş bir küçük barınak yapmışlar. Bizler ancak, insanlara zarar vermemesi için köpekleri uyuşturup şehir merkezinden uzak bir yere götürüp bırakabiliriz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 18:23:04
Güncelleme :24 Aralık 2008 Çarşamba 23:38:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?