6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Köy Hizmetleri yalan ihbardan bıktı

Köy Hizmetleri Bitlis İl Müdürü Yalçın Sözbilici, aralıksız yapılan yalan ihbarların devlete büyük maliyetlere mal olduğunu belirterek, "Yalan ihbarların maliyeti her kilometre için 531 milyon liradır" dedi.

Bu yıl karla mücadeleye 6 trilyon 919 milyar 992 milyon lira harcandığına dikkat çeken Sözbilici, kış mevsiminin sonuna kadar bu rakamın ikiye katlanacağını belirtti.

Sözbilici, bugüne kadar 13 bin 32 kilometre yolda karla mücadele ettiklerini, bunun anlamının ise her köyü 6 kez açtıklarını kaydederek, "Karla mücadeleye, 24 Aralık 2004 tarihinden itibaren başladık. Bize il genelinde 314 köy yolu bağlı. Toplam karla mücadele ağımız 2 bin 38 kilometredir. Ancak biz şimdiye kadar 13 bin 32 kilometrelik yolda karla mücadele verdik. Yani her köyü 6 kez açmış bulunuyoruz" dedi.

Gelen yalan ihbarların kendilerini zor durumda bıraktığını hatırlatan Sözbilici, halkın duyarlı olmasını istedi. Sözbilici, yapılan yalan ihbar maliyetinin devlete her kilometre için 531 milyon liraya olduğunu belirterek, "Kar yağması devam ettiği sürece, acil durumlar hariç köy yollarını açmıyoruz. Çünkü açmamız bir şey ifade etmeyecek ve yollar yine kapanacaktır. Ancak yağışların durmasıyla birlikte öncelikli köylerden başlar, tümünü açarız. Bu süre zarfından oluşan acil durumlara öncelik veririz. Fakat, ’Hastamız var’ gibi çeşitli yalan ihbarlar bizleri zor durumda bırakıyor. Tüm araç ve personellerimizi yalan ihbar olan bölgeye sevk ettiğimizde, öte yandan gerçek bir hasta mağdur durumda kalabilir. Ayrıca karla mücadele çalışmalarında her kilometre bize 531 milyon liraya mal oluyor. Bu nedenle vatandaşların duyarlı davranmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Sözbilici, 10 ekip ve 200 personel ile karla mücadele çalışmalarını 6 loder, 4 rotatif, 13 grayder, 10 dozer ve 10 kamyon ile yaptıklarını da belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2005 Pazar 00:09:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?