1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Köyde ilk 23 Nisan

Güroymak ilçesi Yukarı Kolbaşı köyünde ilk defa kutlanan '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocuklarla birlikte büyükler de eğlendi.

Yukarı Kolbaşı Köyü İlköğretim Okulu tarafından bir ilk gerçekleştirilerek köyde 23 Nisan Bayramı kutlandı. Kutlama okul önünde bulunan Atatürk büstüne çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Kutlamada çocukların isteklerinin işlendiği tiyatro oyunu büyük beğeni topladı. Yoğurt yeme, yumurta taşıma, iğneye tel takma, torba yarışlarının düzenlendiği kutlamaya köydeki vatandaşlar da katılarak çocukları ile birlikte eğlendi. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu kutlamalara katılan köylü bayanlar, bir yandan çocuklarını seyrederken, diğer yandan yanlarında getirdikleri örgüyü ördü.

Halkoyunları gösterileri sırasında köyün genç kızları öğretmenlerle birlikte halay çekerek eğlendi. İlköğretim okulu 3. sınıf öğrencisi Sema Uzar, ilk defa böyle bir kutlama yaptıklarını söyledi. Uzar, “Öncelikle böyle bir program hazırlayan öğretmenlerimize teşekkür etmek istiyorum. İlk defa 23 Nisan Bayramı'nı köyümüzde kutlamanın heyecanını yaşıyorum” dedi

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 14:53:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
soner balcı IP: 88.247.85.xxx Tarih : 17.10.2008 09:14:59

öncelikle bu siteyi gerçekleştiren abilerime çok teşekür ediyorum.Yapılmayan tek şey sonuda yapıldı...