6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Köye hüzünlü dönüş

Bitlis'te, güvenlik nedeniyle 1994 yılında boşaltılan ve 11 yıl aradan sonra köylerine geri dönen Güneş kardeşler, gözyaşlarına hakim olamadı. Başmaklı Köyü'nden güvenlik nedeniyle İstanbul'a göç eden Güneş kardeşler, 11 yıl aradan sonra köylerine döndü.

Köye dönüş projesi kapsamında 3 yıl önce dönüş yapan köylerine ilk kez gelen Güneş ailesi, burada köylüler tarafından karşılandı. Amcası Alaattin Güneş'i 11 yıl sonra gören Fadıl Güneş ve kardeşi Mehmet Şah Güneş, uzun bir süre birbirilerine sarıldı. Oldukça duygulu anların yaşandığı karşılaşma Güneş kardeşler, yıllar önce bırakıp gittikleri çocukluk arkadaşlarına yeniden kavuştu.

Terkettikleri köylerini harabe bir halde bulan Güneş kardeşler, gözyaşlarını tutamadı. Yıkılan evleri gören Fadıl ve Mehmet Şan Güneş, uzun bir süre evlerinin enkazına bakarak anılarını tazeledi.

Anne ve babasının köye dönmeyi çok arzuladığını ancak bunu görmeden ikisinin de vefat ettiğini söyleyen Fadıl Güneş, köylerini bu nedenle çok görmek istediğini söyledi.

Güneş, ancak köylerini harabeye dönmüş olarak görmekten çok üzüntü duyduğunu belirterek, "Yıllar önce köyümüzden göç etmek zorunda kaldık ve İstanbul'a yerleştik. Anne ve babamın tek isteği doğup, yaşadıkları köylerini bir kez daha görmekti ancak bunu görmeden vefat ettiler. Ben ve kardeşim, köyümüzü bir kez daha görmek için 11 yıl aradan sonra döndük. Ancak köyü harabe bir şekilde gördük. Evler yıkılmış bir halde. Bizim evimizi de zor tanıdım. Evimizden sadece bir enkaz kalmış. Yetkililerin bu köye el atması lazım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2005 Çarşamba 12:17:20
Güncelleme :20 Temmuz 2005 Çarşamba 16:28:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?