1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Küçük esnafın sıfır vergi sevinci

Ahlat ilçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası (AESO) Başkanı Nesim Şeker, hükümetin üzerinde çalıştığı, küçük esnafa sıfır vergi uygulamasının yok olmaya yüz tutan esnafı yeniden canlandıracağını söyledi.

Halen ilçede odaya kayıtlı 500 esnaf bulunmasına rağmen bu sayının her geçen gün azaldığını söyleyen Nesim Şeker, sıfır verginin esnafın yüzünü güldüreceğini ifade etti. Şeker, "Maliye'nin üzerinde çalıştığı 'sıfır vergi' müjdesi ilçede yaklaşık 200 bakkal, manav ve kasap gibi küçük esnafı yakından ilgilendiriyor. Bu çalışmanın lehimize sonuçlanmasıyla birlikte, köy ve mahalle bakkalları yeniden canlanacak. Çocuklarımız bakkal amcayla tanışacak. Büyük marketlerin ve büyük esnafın altında ezilen küçük esnafın da karnı doyacak. Ekonomik olarak esnafımız rahatlayacaktır. Özellikle küçük ilçe ve beldelerde zaten siftah yapamadan işyerini kapatan esnafımız umudunu bakanlığın bu çalışmasına bağlamış durumdadır. Bu yeni düzenlemeyi destekliyor, acilen çıkmasını arzuluyoruz" dedi.

Nesim Şeker, Maliye Bakanlığı tarafından Gelir Vergisi Kanunu'nda değişiklik öngören yasa tasarısı ile birlikte küçük esnafın üzerindeki vergilerin sıfırlanacağını söyledi. Şeker, "Maliye, önümüzdeki yıldan itibaren, çay ocağı, ayakkabı boyacısı, ayakkabı tamircisi ve köy bakkalı gibi küçük esnaftan vergi almayacak. Umarım yapılan çalışmalar olumlu sonuç verir " şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 10:52:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?