1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Kültür binası 15 yıldır tamamlanamıyor

Bitlis'in Ahlat ilçesinde inşaatı yaklaşık 15 yıldır devam eden kültür binasının bu yıl tamamlanması için, bir internet sitesi tarafından devlet yetkililerine e-posta gönderme kampanyası başlatıldı. 

İnternet sitesi www.ahlatforum.comun yöneticilerinden Üzeyir Akçelik, yaklaşık 15 yıl önce yapımına başlanan ve bir türlü faaliyete geçirilemeyen bir kültür binası inşaatı olduğunu belirterek, bu durumdan rahatsızlık duyduklarını ifade etti. Akçelik, amaçlarının devletin en üst düzey yetkililerinin dikkatini bitmeyen bu inşaata çevirmek olduğunu belirterek, "Kültür binası bir türlü faaliyete sokulamayınca www.ahlatforum.com olarak bir kampanya başlattık. Forum sitemizdeki 4 binden fazla üyemize Cumhurbaşkanlığı'na, Başbakanlığa ve Kültür Bakanlığı'na mail gönderilmesi hususunda uyarı yaptık. Herkes ilgili kurumlara mail atmaya başladı. Bu kampanyada ilçe halkımızın desteğini de almak için el ilanları, broşürler ve afişler hazırladık. Halkımızdan bu kampanyaya destek vermesini talep ettik. Kampanyayı daha da genişletmeyi hedefliyoruz. Ahlat, geçmişten günümüze bir kültür kentidir. tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Kampanyamızın başarıya ulaşacağına inanıyoruz. Çünkü devlet büyüklerimizin kültürel değerlerin korunması ve yaşatılması konusunda hassasiyetlerini çok iyi biliyoruz. Bu bağlamda ilçemizin acil ihtiyacı olan kültür binasının tamamlanması hususunda desteklerini esirgemeyeceklerine inanıyoruz" dedi.
 
Ahlatlı site üyeleri ise yaptıkları açıklamada, ilçelerinin Anadolu'nun kapısı Türklüğün tapusu olduğunu ve kültürel, sosyal, ekonomik açıdan ilçeye önemli katkı sağlayacağına inandıkları atıl durumdaki binanın bir an evvel tamamlanması talebinde bulundu. 

Ahlat forum üyelerinin bir kısmı hazırlamış oldukları el ilanları broşür ve afişleri ilçenin çeşitli yerlerine astı, bazıları ise bunları vatandaşlara dağıttı. 

Kültür binası inşaatı başladıktan 1 yıl sonra bekçilik yapmaya başlayan 60 yaşındaki Selahattin Çiçekli, "14 yıldır bu binada bekçilik yapıyorum. Bu yıl emekli olmayı düşünüyorum" dedi. 

1992 yılında ihalesi yapılan ve 1993 yılında yapımı başlatılan ve mayıs ayında Kültür Bakanlığı'nın düzenlemiş olduğu proje yarışmasında birincilik ödülü alan inşaat 15 yıldır bir türlü tamamlanamadı. Kültür binasının, bodurum hariç 3 kat olarak yapıldığı, 9 bin metrekare kullanım alanına sahip olduğu belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2008 Pazar 13:20:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?