1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Kültür haftası 2 gün sürecek

Bitlis'in Ahlat ilçesinde bu yıl 18'ncisi düzenlenecek olan 'Ahlat Kültür Haftası' etkinliklerinin 2 gün süreceği belirtildi. 

Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, 18 yıldır süren kültür haftasından amacın, yörenin kültürel yansımasını günümüzde ve gelecekte yaşatmak olduğunu belirtti. Kaymakam Şentürk, "Amacımız bu kaynaşma ortamını gelecek nesillerle paylaşmak olacaktır. Halkın kültürel değerleri, geçmişi anımsaması ve gençlerle bunun paylaşılmasını istiyoruz. Ayrıca dışarıdan ilçemize gelen vatandaşlarımızın da özlem gidermeleri açısından bu tür etkinlikler önemlidir" dedi.
Kültür Haftasının 24-25 Ağustos tarihleri arasında 2 gün süreceğini belirten Kaymakam Şentürk, çeşitli etkinliklerle bu haftayı kutlayacaklarını ifade etti. Şentürk, "Birinci günde, Merdenbaba mesire alanında Selçuklu Pilavı ikramı, avcılar ve atıcıların poligon atışı ile mahalli yemek yarışmaları yapılacak. Kültür haftasının 2. gününde ise, buzağı yarışması, kültür sergisinin açılışı, temel atma töreni, futbol ve plaj müsabakaları, folklor gösterileri, şiir ve türküler okunacaktır" şeklinde konuştu.
Kaymakam Şentürk, kaymakamlık, belediye ile Ahlat Eğitim ve Kültür Vakfı'nın organize ettiği kültür haftasının TRT'nin 'Tatlı Dile Güler Yüze' adlı canlı yayını ile son bulacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 13:08:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?