1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Kültür haftası hazırlıkları başladı

Ahlat ilçesinde bu yıl 18'ncisi düzenlenecek olan 'Ahlat Kültür Haftası' etkinlikleri programının belirlenmesi amacıyla çalışma başlatıldı.

Ahlat Öğretmenevi toplantı salonunda, Kaymakamı Bilal Şentürk ve Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez'in başkanlıklarında bir araya gelen kurum amirleri ve sivil toplum temsilcileri, program hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk kültür haftası programının resmi kurumlardan ziyade sivil toplum örgütleri tarafından organize edilmesi ve yürütülmesinin daha iyi olacağını ifade ederek, programın bu şekilde oluşturulmasını istedi. Şentürk, sivil toplum örgütlerinin üstleneceği etkinlikleri kendilerinin de destekleyeceğini belirterek, "Amacımız, halkın kendisinin bir şeyler üretmesi. Gelenek ve göreneklerini kültür haftasına yansıtmasıdır. Bu amaçla sizlerin kültür haftası programını belirlemenizi ve yürütmenizi istiyoruz. Bizde kaymakamlık ve belediye olarak sizlere her türlü desteği verelim" dedi.

Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez ise etkinlik kapsamında TRT'nin Ahlat'tan canlı yayın yapacağını söyledi. Başkan Gülmez, "TRT'nin sevilen müzik ve eğlence programlarından 'Tatlı dile güler yüze' 80 kişilik bir ekip ile ilçemize gelerek güzel bir müzik ziyafeti sunacaklar. 18. Kültür haftasının çok güzel geçmesi için çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

Öte yandan, kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra sivil toplum örgütlerinin hazırlayacakları raporlar doğrultusunda etkinlik içeriğinin, program akışının, etkinlik tarihinin ve maddelerinin netleşmesi için yeniden bir araya gelineceği belirtilerek toplantıya son verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 13:29:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?