1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Kuraklıktan etkilenen çiftçiye müjde

Güroymak İlçe Ziraat Odası Başkanı Çetin Yavuz, kuraklık nedeniyle zarar gören çiftçilerin borçlarının faizsiz olarak 1 yıl ertelendiğini söyledi.

Konu hakkında İHA muhabirine bilgiler veren Ziraat Odası Başkanı Çetin Yavuz, Güroymak'ın da aralarında bulunduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan kuraklık nedeni ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yapılan çalışmanın sonuç verdiğini belirtti.

Yavuz, "2008 yılı ilkbahar döneminde ilçemizde meydana gelen kuraklık nedeniyle yapılan çalışmalar sonucu hükümet tarafından zarara uğrayan çiftçilere nakdi desteğin hibe olarak, verilmiştir. Ayrıca bu çiftçilerimiz Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan borçlarının ertelenmesine de karar verilmiştir. İlçemiz ve köylerinde kuraklık desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerimiz, 1 ay içerisinde çiftçi kayıt sistemindeki bilgilerini güncelleyerek, bir dilekçe ile ilçe Tarım Müdürlüğü'ne uğramaları gerekmektedir. İlçemizin kuraklık kapsamına alınması nedeniyle başta Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'e ve emeği geçenlere Güroymaklı çiftçiler adına sonsuz teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 17:06:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?