9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Kütüphane çalışanlarına eğitim

KÜTÜPHANE ÇALIŞANLARINA BİLGİSAYAR EĞİTİMİ

Bitlis'te Habitat Gençlik Programı çerçevesinde "Bilgisayar bilenler bilmeyenlere öğretiyor" projesi kapsamında il ve ilçelerdeki kütüphane personellerine bilgisayar öğretiliyor.

Gençlik Merkezi tarafından yürütülen proje kapsamında İl Kütüphanesi'nin üst katında Bitlis ve ilçelerindeki kütüphanelerde görev yapan personellere bilgisayar eğitimi veriliyor. Projeyi yürüten Gençlik Merkezi yetkilisi İlyas İçyer, amaçlarının bilgisayarı herkese öğretmek olduğunu söyledi. Bu kapsamda il ve ilçelerdeki kütüphane personellerine eğitim vermeye başladıklarını ifade eden İçyer, 1,5 ay sürecek eğitimler sonrasında kursa katılan kursiyerlere katılım belgesi vereceklerini belirterek, "Bilgisayarın tanımıyla kullanılan world, excel, power point gibi programların yanı sıra kütüphanecilerin kendi kullandıkları bir programı da öğretiyoruz. Amacımız bilgisayar kullanımını artırmaktır" dedi.

Eğitim alan personellerden İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Özcan Yoldaş ise, çağın gereği olan bilgisayarı öğrenmek için bu programa katıldıklarını söyledi. Bu projeyi çok önemsediklerini dile getiren Yoldaş, "Bilmediğimiz programları burada daha aktif olarak görüyoruz. Çağımızda bilgisayar kullanımı yaygınlaşmaktadır. Bizde çağa ayak uydurmak istiyoruz. Ayrıca kendi aramızda kullandığımız programları da bu proje sayesinde öğreneceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

KÜTÜPHANE ÇALIŞANLARINA BİLGİSAYAR EĞİTİMİ
KÜTÜPHANE ÇALIŞANLARINA BİLGİSAYAR EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2010 Perşembe 15:45:03
Güncelleme :2 Aralık 2010 Perşembe 17:59:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?