8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Kuzenler ailelerine kavuştu

KUZENLER AİLELERİNE TESLİM EDİLDİ

İstanbul'da kaybolup Bitlis'te bulunan kuzenler ailelerinin gelmesiyle birlikte işlemleri tamamlanarak ailelerine teslim edildi.

Tatvan ilçesine bağlı Küçüksu Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından bulunan Dilan Yenigün ve Banu Aydınatay isimli kuzenler önceki akşam Bitlis Polis Evi'ne getirilmişlerdi.

Burada bir gece kalan kuzenler ertesi gün ailelerinin gelmesiyle birlikte İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nce işlemleri tamamlanarak ailelerine teslim edildi.

Sosyal Hizmetler Müdürü İsmail Yoldaş, "Yaklaşık bir hafta önce ailelerinden izinsiz olarak ayrılan çocuklarımız İstanbul'dan ayrılmışlardı. Tekirdağ, Elazığ ve Van üzeri bir yolculukları söz konusu olmuştu. Dilan ve Banu isimli kız çocuklarımız, Van'da ki babasının yanına gitmek istiyorlardı. Kısa bir aileden ayrılma söz konusuydu. Şu anda çocuklarımız ailelerine teslim edildi. Herhangi bir problem yok, çocukların sağlık durumları çok iyi, aileler çok memnun. Çocuklar da ailelerini çok özlediklerini

söylediler. Özellikle aile basın mensuplarına teşekkür ediyorlar. Kız çocuklarımız 1995 ve 1996 doğumlular" ifadelerini kullandı.

Dün akşam konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, kuzenlerin sağlık durumlarının yerinde olduğunu ve sağ salim ailelerine teslim edildiğini belirtti.

Vali Yılmaz, açıklamasının devamında ise, "Tatvan Jandarması tarafından bulunup ilimize getirilen kızlarımızı bugün ailelerine teslim ediyoruz. Aileleri tarafından alındıktan sonra, evlerine gidecekler. Bu işte emeği geçen Tatvan Jandarmasına teşekkür ediyoruz. Sosyal Hizmetler gerekli işlemleri tamamladıktan sonra ailelerine teslim edilecek. İnşallah başka sıkıntı yaşamazlar" şeklinde konuştu.

KUZENLER AİLELERİNE TESLİM EDİLDİ
KUZENLER AİLELERİNE TESLİM EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2010 Cuma 13:45:04
Güncelleme :19 Kasım 2010 Cuma 14:35:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?