1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Limak Çimento Tesisi üretime hazır

Fenerbahçe Kulübü 2. Başkanı ve Bitlisli iş adamı Nihat Özdemir tarafından yaptırılan, 80 kişinin istihdam edeceği ve yılda 450 bin ton çimento üretme kapasitesine sahip olan Limak Çimento Tesisi'nin üretime hazır olduğu belirtildi. 

Geçen yıl Bitlis'in kurtuluşu olan 8 Ağustos tarihinde temeli atılan ve 10 ayda tamamlanan Limak Çimento Tesisi'ni ziyaret eden Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, fabrikada incelemelerde bulundu. Başkan Özdemir, Limak gibi birkaç tesisin daha açılmasıyla ildeki işsizlik sorununun çözüleceğini belirterek, "Bu tesis için 20 milyon dolar harcama yapıldı. 41 dönüm arazi üzerine kurulan ve 10 aylık süre içerisinde tamamlanan tesiste test çalışmaları başlamıştır. Yapılan test çalışmalarında herhangi bir aksama olmaması halinde çimento satışına başlayacaktır" dedi. 

Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, Bitlis'in istihdama yönelik işletmeler açısından ülke ortalamasının en gerisinde yer aldığını söyledi. Özdemir, "Limak'ın bu anlamda bizim için önemi büyüktür. Bu işletmenin örnek oluşturacağını tahmin etmekteyim. Bitlisli iş adamlarının bunun devamını getireceğini düşünüyorum. Sadece istihdam edeceği işçi ile sınırlı kalmayıp, yan sanayi ile de değişik sektörlere etki edecektir" şeklinde konuştu. 

Bitlis Belediyesi'nin iş adamlarına kapılarının açık olduğunu belirten Başkan Özdemir konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bitlis'te yatırım yapmak isteyen iş adamları için belediye olarak her türlü desteği sağlamaya hazırız. Yatırımlardan gerektiği şekilde yararlanamayan Bitlis'e özel girişimcinin yatırım yapma zamanı gelmiştir. Bitlis'te bulunan hammaddelerin kullanılarak ekonomiye kazandırılması gerekiyor. Bunu yapacak olanlar da ancak Bitlisli iş adamları olabilir. Yakın gelecekte bunun gerçekleşeceğini ümit etmekteyim".

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 13:05:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?