1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Limak umut oldu

Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, sadece paketleme işinin yapıldığı Limak Bitlis Çimento Tesisi'nde ileriki dönemde fırınlama tesisinin de kurulacağını belirterek, "Çimento tesisi Bitlis'in istihdamına büyük katkı sağlayacak" dedi. 

Başkan Özdemir, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Fenerbahçe 2. Başkanı ve Bitlisli işadamı Nihat Özdemir tarafından yaptırılan Limak Bitlis Çimento Tesisi'nin yıllık üretim kapasitesinin 250 bin ton olduğunu, önümüzdeki yıllarda bu kapasitenin 500 bin tona çıkarılacağını kaydetti. 

Tesiste şu an sadece paketleme işinin yapıldığını hatırlatan Özdemir, yaklaşık 15 aylık bir süre içinde, fırınlama tesisinin de kurulacağını, böylece Bitlis'in tam kapasiteli bir çimento fabrikasına kavuşacağını belirterek, "Şu anda 80 kişinin çalıştığı tesiste, fırınlamanın da hizmete girmesiyle 200 kişi daha istihdam edilecek. Bu da yaklaşık 3 bin kişinin geçimine tekabül ediyor. Bu tesis, Bitlis için atılan bir ilk adım ve ön girişim oldu. Limak Bitlis Çimento Tesisi'nin yıllık üretim kapasitesi, 250 bin ton çimentoyu buluyor. Önümüzdeki yıllarda bu kapasite 500 bin tona çıkarılacak. Bu tesis ilin istihdamına büyük katkı sağlayacak" dedi. 

Başkan Özdemir, "Limak Çimento Tesisi'nin açılması bir örnek oldu. Bazı iş adamları artık kente yatırım yapabilecekler. Önümüzdeki yıllarda Bitlis'in tam bir ticaret merkezi haline gelmesini bekliyoruz. İlimiz bu anlamda çok müsait bir yer. Kara, hava ve demir yoluyla ulaşıma elverişli ve kentin gelişmeye açık bir pozisyona sahip. Tüm iş adamlarımızı buraya yatırım yapmaya bekliyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 12:36:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nevzat cıgçi IP: 78.187.11.xxx Tarih : 2.10.2008 22:09:46

Sağolun keşke herkes böyle memleketi için yararlı olsa TEŞEKÜRLER