6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Liseli kızlardan defile

Bitlisli Kadınlar Eğitim ve Dayanışma Derneği tarafından, fakir öğrenciler yararına kermes düzenlendi.

Kermesten elde edilecek gelirin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda öğrenciler için kullanılacağı belirtildi. Bitlis Polisevi’nde düzenlenen kermeste, Bitlisli Kadınlar Eğitim ve Dayanışma Derneği Onursal Başkanı ve Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu’nun eşi Nebahat Hacımustafaoğlu tarafından açılış konuşması yapıldı. Bayan Hacımustafaoğlu, 1 yıl önce açılan derneğin il merkezi ve kırsal kesimlerde yaşayan bayan ile çocukların tüm sorunlarıyla ilgilenmeyi amaçladığını söyledi.

Başta eğitim olmak üzere meslek edindirme, sosyal yardımlaşma ve dayanışma konularında bayan ve çocuklara yardımcı olduklarını belirten bayan Hacımustafaoğlu, "Bir yıl içerisinde 100 çifte resmi nikah kıydırdık. Kız çocuklarının okullaşması ve çocukların sünnet ettirilmesi çalışmalarında bulunduk. Bu çalışmalar esnasında dışarıda oturan Bitlisli iş adamlarından büyük destekler aldık. Merkez ve ilçelerimizde açılan meslek edindirme kurslarında, özellikle genç kızlarımızın okuma-yazma kurslarına gitmelerinde maddi ve manevi desteklerimiz olmuştur. Çalışkan ancak ihtiyaç sahibi öğrencilere, burs ve kırtasiye yardımları yapıldı. Bugün düzenlenen kermesin gelirleri ise önümüzdeki 23 Nisan’da çocuklarımız için kullanılacaktır" dedi.

Nebahat Hacımustafaoğlu tarafından açılışı yapılan kermeste, yapılan alışverişin ardından Zübeyde Hanım Anadolu Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından dikilen kıyafetler, liseli kızlar tarafından sergilendi. 10 öğrencinin sunduğu defilede gelinlik, tuvalet ve dekolte giyimler sergilendi. Ünlü mankenlere taş çıkartan liselilerin defilesi, katılımcılardan büyük alkış aldı. 102 parça eserin satışa sunulduğu kermeste, yer sıkıntısı nedeniyle zor anlar yaşayan dernek üyeleri, ayakta kalanlardan özür dilediler.

Kermeste, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde bulunan kursiyerlerin yaptığı el emeği göz nuru ahşap boyama, seramik, biçki-dikiş, trikotaj eserlerinin yanı sıra, Bitlisli esnafların da bağışladıkları mutfak eşyaları sergilendi. Kermese ilçelerden kaymakam ve belediye başkanlarının eşleri de katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2005 Pazar 13:25:25
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 17:37:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sarp Kayalik IP: 134.197.40.xxx Tarih : 4.04.2005 23:00:30
Merhabalar, Bitlisli Kadinlar Egitim ve Dayanisma Dernegi'ne duzenledikleri etkinliklerden dolayi tesekkur ediyorum. Bu etkinlikler sayesinde Bitlis'imiz kabugunu kiracak, insanlarin sosyallestigi ve kulturlerini zenginlestirdigi bir sehir haline gelecektir. Dernege calismalarinda basarilar diler, etkinliklerini gonulden destekledigimi belirtmek isterim. Sarp Kayalik