8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Lösemili çocuklar yürüdü

TATVAN'DA LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR YÜRÜDÜ

Bitlis'in Tatvan ilçesinde lösemili çocuklar, '9. Uluslar Arası Lösemili Çocuklar Haftası' kutlama etkinlikleri çerçevesinde yürüdüler.

Lösemili çocukların Karayolları 112'inci Şube Şefliği önünde başlayan yürüyüşleri Tatvan Kaymakamlığı önüne kadar sürdü. 'Lösemiden Korkmuyoruz' sloganları atarak yürüyen çocuklara destek vermek için yürüyüşe, Tatvan Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ile Tuğ İlköğretim Okulu öğrencileri ve çocukların velileri katıldı. Tatvan Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan yürüyüşün ardından Lösemili çocukların aileleri adına bir açıklama yapan Faruk Şengül, Türkiye'de ve dünyada her yıl binlerce insanın kansere yakalandığını belirtti. Şengül, "Çocukluk çağı kanserleri içinde yüzde 35 ile en sık rastlanılan lösemi hastalığına Türkiye'de her yıl yaklaşık bin 200 ile bin 500 arasında yeni vaka ekleniyor. Gelişmekte olan ülkelerde teşhis konulan çocukların yarısından fazlası sağlıksız çevre koşulları ve kanserojen maddelerin nedeniyle ne yazık ki hayatlarını kaybediyor. LÖSEV bundan 9 yıl önce ülkemiz ve dünya kamuoyunda bu hastalığa dikkat çekmek amacıyla hayata geçirdiği 'Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası' ile bir kez daha tüm dünyayı çocuklarımız için "Lösemiye Karşı Tek Yürek" olmaya çağırıyor. LÖSEV, yıl içinde bir haftayı lösemili çocuklara özel kılmak için Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası'nı dünya çocuklarına armağan etti. Bu özel hafta bugün, 78 ülkede 132 kuruluş tarafından desteklenmekte ve kabul görmektedir" dedi.

Lösemili çocuklara hediyeler dağıtan Tatvan Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ise çocukları ve ailelerini kaymakamlığın toplantı salonuna davet ederek onlara ikramlarda bulundu. Çocuklara ve ailelere moral vererek genel bir konuşma yapan Kaymakamı Güldibi, "Bütün çocuklar bizimdir. Biz tüm vatandaşlarımızın yanındayız, her zaman ve her konuda desteklerimizi sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü de ziyaret eden çocuklar, polislerle hatıra fotoğrafları çektirdi. Daha sonra Tatvan Belediyesi'ne giden lösemili çocuklar ve aileleri, Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok tarafından belediyenin kapısında karşıladı. Başkan Ok, çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı Bir otelde verilen öğlen yemeğine katılan lösemili çocuklar ve aileleri daha sonra Ahlat ilçesine geçtiler.

TATVAN'DA LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR YÜRÜDÜ
TATVAN'DA LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR YÜRÜDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 19:27:03
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 13:01:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?