8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Meral Akşener Bitlis'te

MERAL AKŞENER BİTLİS'TE

TBMM Meclis Başkanvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Meral Akşener, "Erdoğan, bana Kenan Evren'i hatırlatıyor. Dili, üslubu ve tavrı Evren'le aynı" dedi.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen 20'nci Ahlat Kültür Festivali'ne katılmak üzere Bitlis'e gelen TBMM Meclis Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Meral Akşener, esnafları ziyaret etti.

Ardından MHP İl Başkanlığı'nda basın açıklaması yapan eski İçişleri Bakanı Akşener, Erdoğan'ın kendisine Kenan Evren'i hatırlattığını söyledi.

Akşener, 1982 referandumu ile 12 Eylül 2010'da yapılacak olan referandum ile aynı olduğunu iddia ederek, "Ahlat'ta yapılacak Kültür Festivali'ne katılmak üzere buradayım. Ancak önümüzde bir referandum var. Türkiye tarihinde benim gördüğümü birbirine benzeyen iki referandum var. Biri 1982 Anayasasının oylamasında yapılan referandumda yapılan o gerilim ve korkutma harekatı. Bugün aynı şekilde yine 12 Eylül 2010'da yapılacak referanduma yönelik iktidar partisinin başta Başbakan olmak üzere işadamlarından medyaya, medyadan siyasetçilere, siyasetçilerden STK'lara, STK'lardan şehirlere kadar herkesin tehdit edildiği, korkutulmaya çalışıldığı bir referandum sürecine giriyoruz. Ben Sayın Erdoğan'ın Kenan Evren'e çok benzediğini belirtiyorum. Gerek dili, gerek üslubu, gerek tavrı, gerekse, 'Bu referanduma 'Hayır' oyu verirseniz, 'Evet' oyu vermezseniz, şu olursunuz' diye biten cümleleri ben 1982 Anayasası sırasında Kenan Evren'den duymuştum. O da televizyonlara, mitinglere çıkar, 'Hayır' oyu verenleri neredeyse vatan hainliği ile suçlardı. Nitekim bir bakan çıkıp, 'Hayır' verecek olan insanların akıllarından ve vatan sevgisinden şüphe edeceğini söyledi. Şimdi bu mantıkla demokratik bir anayasa yapıldığı iddia ediliyor. Bu mantıkla demokrasinin daha genişletileceği iddia ediliyor. Böyle bir mantıkla insanların görüşlerine saygı duyulması gerekirken, tam tersine korkutarak, dayatarak, neredeyse büyük bir asabiyet içersinde insanların üzerinde dayatma yapıp, Türkiye'ye demokrasi getiriliyor" dedi.

"HÜKÜMETİN ÜSLUBU, AMERİKA IRAK'A DEMOKRASİ GÖTÜRÜRKEN KULLANDIĞI METODUN BİR ÜSTÜDÜR"

Akşener, ABD'nin de Irak için aynı metodu kullandığını savunarak, "Yine bu anayasa oylamalarında kullanılan üslup, dil, Amerika-Irak'a demokrasi getirirken kullandığı metodun bir üstüdür. Amerika Irak'a demokrasi getirmişti. Şimdi 12 Eylül'de iktidar partimiz Türkiye'ye demokrasi getiriyor. Bir referandumun bu çerçeve içerisinde yapılmasının Türkiye'ye hiçbir faydası yoktur. Türk İnsanına bir faydası yoktur" ifadelerini kullandı.

Geceyi Bitlis'te geçirecek olan Akşener, Ahlat'ta yapılacak olan 20'nci Ahlat Kültür Festivali'nin ikinci günü programına katılacak.

MERAL AKŞENER BİTLİS'TE
MERAL AKŞENER BİTLİS'TE
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2010 Pazartesi 18:14:05
Güncelleme :23 Ağustos 2010 Pazartesi 18:24:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?