1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Merkez ilçe AKP kongresi yapıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bitlis Merkez İlçe 3'ncü Olagan Genel Kurul Kongresi yapıldı. İki adayın yarıştığı seçimde Abdussamet Kocaman 20 oy farkla başkanlığa seçildi. 

Bitlis Kültür Merkezi'nde gerçekleşen kongreye AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, AK Partili belediye başkanları ve delegeler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kongrede divan oluşturulduktan sonra konuşmalar yapılarak seçime geçildi. 405 delegeden 381'i oy kullandı. 9 oyun geçersiz sayıldığı kongrede eski başkan Behçet Kara 176 oy alırken, Abdussamet Kocaman 196 oy alarak AK Parti Bitlis Merkez İlçe Başkanlığı'na seçildi. 

Seçimlerin ardından iki aday el sıkışarak birlik mesajları verdi. Kısa bir değerlendirme yaparak delegelere teşekkür eden AK Parti Bitlis Merkez İlçe Başkanlığı'na seçilen Abdussamet Kocaman, partisine layık olmaya çalışacağını söyledi. Kocaman, “Bu bir bayrak yarışıdır. Bugüne kadar yaptığı çalışmalarından dolayı Behçet Kara'ya teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bütün partilileri dostluk içinde yürümeye davet ediyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 10:38:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?