8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

METEF 2010 açıldı

BİTLİS'TE METEF 2010 AÇILDI

Bitlis'te halk eğitim merkezleri ve meslek liselerinin yıl içerisinde hazırladıkları eserlerin sergileneceği 2010 yılı Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF) açıldı.

Bitlis Lisesi bahçesinde düzenlenen sergi, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, 10'ncu Motorlu Tugay Komutanı Tuğgeneral Halit Günbatar, İlçe Kaymakamları, Kurum Amirleri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile açıldı.

Açılış töreninde konuşan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, emeği geçenlere teşekkür etti. Bu fuarda en çok teşekkürü her türlü fedakarlığı sağlayan ailelerin hak ettiğini söyleyen Vali Yılmaz "Birçok sıkıntıya göğüs gererek, çocuklarını bu eğitimleri almaya gönderen ailelerimize ben teşekkür ediyorum. Görüyorum ki, birçok alanda iyi eserler otaya çıkıyor. Öğrencilerimizi de bu medeni cesaretlerinden dolayı kutluyorum" dedi.

Daha sonra konuşan Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, her ürünün bir hasat döneminin olduğunu, mesleki ve teknik eğitimin de hasat döneminin yıl sonları olduğunu söyledi. Korkmaz, "Bir yıl içersinde sabrın, alın terinin emeğin birleşkesinden ortaya çıkan eserler aynı zamanda başarmanın mutluluğunu ve hazzını tattırması açısından tabii ki önemlidir. Bireysel özgüvenin kazandırılması, ekip çalışmasının öneminin kavratılması açısından mesleki eğitim başka bir önem arz etmektedir. İlimizde mesleki ve teknik eğitim yapan örgün ve yaygın eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin ve kursiyerlerin yaptıkları ürünler ile bu fuara katılmaları bizleri gururlandırmaktadır. Bu fuarda emeği geçenleri kutluyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yıl içerisinde çeşitli proje yarışmalarına katılarak dereceye giren öğrenciler ve emeği geçen öğretmenlere teşekkür belgeleri verildi. Program açılan standların gezilmesi ve folklor ekibinin gösterileri ile sona erdi.

İlgililer, 3 gün açık kalacak fuarda akşamları da çeşitli etkinlikler düzenleneceğini belirttiler.

BİTLİS'TE METEF 2010 AÇILDI
BİTLİS'TE METEF 2010 AÇILDI
BİTLİS'TE METEF 2010 AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 16:52:03
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 16:54:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?