6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Meydanlar dolup taştı

Bitlis’te binlerce vatandaş, Mersin’de Türk bayrağına yapılan çirkin saldırıyı kınamak için meydanları doldurdu. Türkülere konu olan il merkezindeki minareler ile Bitlis Kalesi Türk bayrakları ile donatıldı.

Ulu Camii meydanından sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen "Bayrağa Saygı Mitingi"ne, Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Cahit Hüsrev Şen, Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez ve yaklaşık 5 bin vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından halk oyunları gösterisi sunuldu. Bayrak adlı şiirin okunmasından sonra sivil toplum örgütleri adına basın metnini merkez Yatılı İlk Bölge Okulu (YİBO) Müdürü Erdoğan Gelibolu okudu.

Bayram havasında geçen miting, çeşitli ilçelerden gelen vatandaşların da katılımı ile renklenirken, sık sık "Bayrak inmez, vatan bölünmez", "Bayrağa uzanan eller kırılır", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atıldı. Topluluk daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2005 Perşembe 16:35:54
Güncelleme :6 Nisan 2005 Çarşamba 13:40:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
artık bitlisli değilim IP: 81.214.76.xxx Tarih : 12.05.2005 13:27:43
insanları uyutma propogandasını bitlidtede çok iyi yapmışlar bitlis te uyutulan ve adeta hipnotize edilmişler gibi bakan hemşerilerimin en yakın zamanda uyanmaları dileğiyle