1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Milli eğitim müdürlüğünün çalışmaları

Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, il merkezinde ve özellikle kırsal alanlardaki 268 okulun iç ve dış tamiratlarını yaptıklarını belirtti.

Bitlis merkeze bağlı bazı köy okullarını ziyaretlerini sürdüren Milli Eğitim Müdürü Korkmaz, okul yöneticileri ile görüşerek öğrencilerle sohbet ediyor.

Eğitim öğretimin sağlıklı koşullarda yapılması için yaptıkları çalışmaları anlatan Korkmaz, okulların iç ve dış tamiratlarına önem verdiklerini belirtti. Şimdiye kadar il genelinde 268 okulda sağlıklaştırma çalışmalarını bitirdiklerini ayrıca 56 okulun ise ihale aşamasında olduğunu belirten Korkmaz, "Okullardaki fiziki iyileştirmemizin temel amacı öğrencileri okula daha fazla yönelmelerini kapsamaktır. Ayrıca okullarımız daha sıhhatli ortamlarda eğitim verecektir. Bu da öğrenciler için daha verimli ve kaliteli eğitim haline dönüşecektir" dedi.

Bitlis'te eğitim kalitesinin yükselmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, "Bitlis gelinde yaklaşık 380 köyümüz var. Bu köylerimizdeki okulların çoğunu elden geçirip onarımlarını yaptık, geri kalan okullarımızın iç ve dış onarımlarını da en kısa zamanda yapacağız. Bunun yanı sıra eğitim kalitesini de en üst düzeye çıkarmaya gayret ediyoruz, Bitlis'te artık gözle görülür şekilde eğitim kalitesi artıyor. Gerek fiziki mekanların yapılmasıyla, gerekse eğitimcilerimizle bu artış gözardı edilemez. İlerleyen zamanlarda eğitim bakımından Bitlis'i Türkiye'de hak ettiği yere getireceğiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 14:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?