1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Milli eğitimde görev değişikliği

Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan M.Emin Korkmaz göreve başladı.

2007 yılından beri Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten Cafer Tulmaç'ın Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanmasının ardından aynı göreve getirilen M.Emin Korkmaz, gazetecileri makamında kabul etti. Korkmaz, Bitlis'teki eğitim kalitesini daha da yükseltmek için çalışacaklarını söyledi. Korkmaz, Milli Eğitim Bakanlığı'nın büyük bir camia olduğunu belirterek, "Öğretmeni, öğrencisi, velisi ve yöneticileriyle Milli Eğitim Bakanlığı 50 milyon insana hitap ediyor. Bitlis'e atanmamdan dolayı memnunum. Bu bölgenin insanı olmamız nedeniyle sorunları da yakından biliyorum" dedi.

Yapacakları öncelikli çalışmalara değinen Korkmaz, "Bitlis'te öncelikle 3 hedefim var. Bunlardan birincisi kız çocuklarının okullaşması, ikincisi okul öncesi eğitim ve üçüncüsü ise mesleki eğitimdir. Bunları gerçekleştirmek için çaba sarf edeceğiz. Gazetecilerinde bu konularda bizlere yardımcı olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

1962 Muş Bulanık doğumlu olan Mehmet Emin Korkmaz, ilköğrenimini Bitlis'in Ahlat ilçesinde, ortaöğrenimini ise Muş'ta tamamladı. Van 100. Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde yüksek öğrenimini tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi'ni bitiren Korkmaz, yurdun çeşitli yerlerinde öğretmenlik ve idarecilik yaptı. Korkmaz yaklaşık 4 yıldan beridir Muş'un Malazgirt ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürütüyordu.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 17:09:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?