1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Minik doktordan valiye doğal ilaç

Ahlat ilçesinde düzenlenen 1'nci Eğitim Şenliğinde stantları gezen Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş'ın dişi ağırınca, minik doktorlar tarafından önce muayene edildi ardından reçetede yazılan doğal ilaç verildi.

Vali Mevlüt Atbaş, Bayındır İlköğretim Okulu öğrencilerinin gelecekte seçmeyi düşündükleri meslekleri ilgili açtıkları standı da gezdi. Okulun 7-A sınıfından Sezer Bildirici doktor, 5-A sınıfından Büşra Akürek ise hemşire olarak önce kendilerini ve mesleklerini tanıttılar ardından Vali Atbaş'ı muayene etmek istediler. Öğrenciler, önce adını soyadını sorarak vizite defterine işledikleri Atbaş'a şikayetini sordular. Vali Mevlüt Atbaş ise, "Dişim ağrıyor" deyince öğrenciler önce şaşırdı, ardından doğal reçete yazarak eczaneden ilaç almasını tavsiye etti. Vali Mevlüt Atbaş bitişikteki stantda bulunan eczaneye giderek reçetede yazılı şeftaliden bir tane aldı.

Doktor rolündeki öğrenci Sezer Bildirici "Bütün sorulara hazırlıklıydım. Ama valimiz 'Dişim ağrıyor' diyince çok şaşırdım. Hazırlıksız yakalanmama rağmen sayın valimiz durumu idare etti. Bu da gösteriyor ki her mesleğin incelikleri var. O zaman daha fazla çalışıp mesleklerimizle ilgili tüm konulara hazırlıklı olmalıyız. Bugün burada bunu öğrendim" dedi.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 16:45:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?