1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Minik kardeşlerin boks merakı

Bitlis Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan babalarının desteği ile boks sporunu seçen Elif (7) ve Alican Bilir (10) kardeşler, milli formayı giymeyi hedefliyorlar.

Bitlis Gençlik Spor Müdürlüğü spor salonunda açılan ve yaklaşık 200 öğrencinin katıldığı boks kursuna giden minik kardeşler, bu zor sporu yapmaktan son derece memnun. Kursta yaşıtları bulunmamasına rağmen antrenmanlarını kurs hocası Ayhan Dağ ile yapan Elif ise en büyük desteği de abisi ve babasından alıyor. Elif'in çok hırslı ve çalışkan olduğunu söyleyen Boks Antrenörü Ayhan Dağ, küçük yaşlarda başlanan bu sporda büyük başarı kazanılacağını söyledi. Dağ, "Bitlis'te boks sporunu sevdirmeye çalışıyoruz. Elif yaşında bir sporcum olduğu için de çok memnunum. Elif yaşında bu spora başlayanlar ileri de çok daha iyi yerlere gelebiliyorlar. Elif yaşı küçük olmasına rağmen çok azimli ve hırslı bir sporcudur. Bu yaşlarda boksör bulamadığımız için 2-3 yıl boyunca çalışmalarını aralıksız devam ettirecek. Ancak bu yaşlarda başladığı için alt yapısı kuvvetli olacak. Elif ilerleyen zamanlarda çok iyi bir sporcu olacak ve hedeflediği milli formayı giyebilecek kapasiteye sahiptir" dedi.

Boks antrenörü ile çalışmalarını sürdüren Elif ise, "Abim ile birlikte boks kursuna geliyorum. Yaşım küçük ama ilerleyen zamanlarda çok çalışarak birincilikler almak istiyorum. Amcalarımda boks sporunu yapıyorlar. Ben de onlar gibi bu sporu yaparak milli formayı giymek istiyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 14:06:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?