9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Minik Salih yardım eli bekliyor

8 YAŞINDAKİ LÖSEMİ HASTASI YARDIM ELİ BEKLİYOR

Bitlis'in Tatvan ilçesinde ikamet eden Zeki ve Ayten Sever çiftinin 8 yaşındaki lösemi hastası oğulları Salih'in, tedavisi için kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Yedi ay önce Edirne'den Tatvan'a göç eden Sever ailesi, oğullarını tedavisi için gereken ilaçları bile alamıyor. Oğluna 4 aylıkken lösemi teşhisi konulduğunu anlatan baba Zeki Sever, her şeyini çocuğunun tedavisi için harcadığını kaydetti. Eskiden marangozluk yaptığını dile getiren Sever, şimdi iş bulmakta güçlük çektiğini ifade ederek, "Bir süre çobanlık ve amelelik yaptım. Ama her iki işten de yaşanılan sorunlar yüzünden ayrılmak zorunda kaldım" dedi.

Eşinin hizmetçilik yaparak ev masraflarını karşıladığını dile getiren Sever "Kazandığımız bütün parayı çocuğumuz için harcıyoruz. 2007 yılında Seda Sayan'ın yardımlarıyla oğluma ilik nakli yapıldı. Halen ilaç tedavisi sürüyor. İki haftada bir kontrol için Ankara Onkoloji Hastanesi'ne gidiyoruz. Kullanılan ilacın fiyatının yüzde 20'sine denk gelen 450 TL'yi de benim ödemem gerekiyor. Aylık masraf yaklaşık bin 500 TL'yi buluyor. Bunca yıldır mücadele veriyoruz. Ama artık dayanacak gücüm kalmadı. Tedavinin aksaması, çocuğumuzun göz göre göre ölmesi demektir. Hayırseverlerin yardım elini uzatmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 13:25:04
Güncelleme :2 Temmuz 2010 Cuma 17:45:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?