9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Minik Sami'nin sağlık dramı

MİNİK SAMİ'NİN SAĞLIK DRAMI

Bitlis'in Hizan ilçesinde iki kez kalp ameliyatı geçiren 6 yaşındaki çocuk, yakın olması gereken hastaneden 30 kilometre uzaklıktaki dağ köyünde sağlık mücadelesi veriyor.

İlçenin Karbastı köyünde yaşayan ve kalp ameliyatları geçirdiği için doktorların hastaneye yakın bir yerde yaşaması gerektiğini ifade ettikleri 6 yaşındaki minik Sami, en yakın hastaneye 30 kilometre uzaklıkta sağlık mücadelesi veriyor. Çocuğunun hastaneye yakın bir yerde yaşaması gerektiğini ifade eden M. Selim Üge, köyde bir sağlık ocağının bile olmadığını belirterek, "Benim çocuğum 6 aylıkken kalp hastalığı teşhisi konuldu ve İstanbul'a sevk edildi. Çocuğumu orada 4 gün arayla 2 kez ameliyata aldılar.

Kalbi 2 yerinden delik, kalp damarlarının 2 tanesi paralel olarak yapışık. Doktorlar kan damarlarının geniş olan bir tanesini daralttı. Doktor bize çocuğun hastaneden 100 veya 200 metreden fazla uzakta ikamet etmemesi gerektiğini söyledi. Ne yazık ki biz burada, bu dağın başında bir köyde kalıyoruz. Burada sağlık ocağı bile yok" dedi.

Üge, en yakın hastanenin kendilerine 30 kilometre uzaklıkta olduğunu, yolların kötü olmasından dolayı gidiş-gelişlerde sorun yaşadıklarını belirterek, "En yakın hastane Hizan'da ve bize 30 kilometre uzaklıkta. Köyümüzün yolu toprak ve çamur oluyor. Bazen araçlar yolda takılıyor ve hastalarımızı sırtımızda taşıyoruz. Şu anki durumda, Allah korusun çocuğum bir kalp krizi geçirse gidecek yakın bir hastane yok. Bir de sol ayağı felçli olan yaşlı annem var. İkisi hasta 12 kişiye bakmaya çalışıyorum. Maddi

durumum da iyi değil. Yetkililerin yardımcı olmaları istiyor ve bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise köyde sağlık evinin olduğunu ancak kalp hastası olan birine hemşirenin herhangi bir müdahaleyi yapamayacağını ifade etti.

MİNİK SAMİ'NİN SAĞLIK DRAMI
MİNİK SAMİ'NİN SAĞLIK DRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2010 Cuma 10:20:00
Güncelleme :22 Ekim 2010 Cuma 17:18:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?