8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Miniklere göl eğlencesi

Bitlis'in Tatvan İlçesi'ndeki Uluer İlköğretim Okulu öğrencileri, Tatvan Belediyesi'nin organize ettiği Van Gölü turuna katıldı. 

Öğrencilerle tekne turuna katılan Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Peker, Van Gölü'nden bugüne kadar çeşitli nedenlerle yeterince yararlanılamadığını söyledi. 

Peker, insanları gölün güzel maviliğiyle buluşturmak gerektiğini bildirerek, "İlçedeki Uluer İlköğretim Okulu öğrencilerini, mavi ve yeşille buluşturduk. Onlara gölü sevdireceğiz. Tatvan mevsimin en güzel gününü yaşıyor. Geçen yıl Van Gölü'ne 4 tekne geldi. Bu tekneler tur amaçlı olarak Van Gölü'ne indirilerek, bunlardan 2'si Van'a, 2'si Tatvan'a gönderildi" dedi. 

Göle deniz otobüsü getirme çalışmalarının bulunduğunu da kaydeden Peker, bu projenin yaşama geçmesiyle gölden daha fazla yararlanmak için çalışma başlatacaklarını aktardı.
.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2006 Çarşamba 11:04:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ilhan karabulut IP: 88.226.222.xxx Tarih : 14.06.2006 17:11:36
Sayın belediye başkanımız M.Emin PEKER bana göre kendisinin çok duyarlı olduğu fakat neyin nezaman yapılacağını kestiremiyor.Neden diye soracak olursanız daha Van Gölünün kirlenmesini önlememiş durumdayken sahillimizi güzelleştiriyoruz.kokan bir sahil mi isteriz yoksa kokmayan bir sahilmi bence öncelik gölün kirlen mesini önleseler daha çok makbule geçer.saygılarımla belkide bana kızacaklar ama gerçekçi olmak lazım bunlar benim kişisel düşüncelerim.