9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Müftüye yemekli veda

MÜFTÜ TAN İÇİN VEDA YEMEĞİ

Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne öğretim üyesi olarak atanan Bitlis'in Adilcevaz İlçe Müftüsü Zeki Tan için düzenlenen veda yemeğinde duygusal anlar yaşandı.

Adilcevaz Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından verilen yemeğe Adilcevaz Kaymakamı Mustafa Çiftçi, Adilcevaz Belediye Başkan Vekili Selim Eken de katıldı. Yemekte konuşan Adilcevaz Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Hamdi Tutçu, ilçe müftüsünün uzun zamandır ilçede görev yaptığını hatırlatarak, "Müftü Tan, görev yaptığı süre içinde ilçede toplumsal birlikteliğin sağlanması, camilerin sosyal ve kültürel mekanlar olarak kullanılması ve hacca giden hacıların uzun süreli eğitimi gibi hususlarda farklı bir hizmet anlayışı sergiledi. Yaptığı hizmetlerinden dolayı kendisine Adilcevaz esnafı adına teşekkür ederim. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Toplumun bilgi ile tanışması adına birçok güzelliğe vesile oldular" dedi.

İlçe Müftüsü Dr. Zeki Tan ise, elinden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalıştığını belirterek, "Benim yaptığım sadece sizin sahip olduğunuz güzelliğe güzellik katmak oldu. Adilcevaz'a ne kadar hizmet edilse değer. Adilcevaz Çanakkale'de şehit veren bir beldedir. Adilcevaz birçok Allah dostuna kucak açmıştır. Adilcevaz'da yapılan bütün hizmetlerde siz esnafın katkısı, emeği ve himmeti vardır. Bizi hiç yalnız bırakmadınız. Gönlünüzü açtınız. Hangi hizmeti yaptıysak sizin katkınız ve desteğiniz vardır. Rabbim işinize bereket katsın, sizi sevdiklerinin arasına dahil eylesin" şeklinde konuştu.

İlçe Kaymakamı Mustafa Çiftçi de, Adilcevaz'ın çok güzel bir yer olduğu ifade ederek, "Görev yaptığım yerlerin içinde doymadığım, doyamadığım yerlerin başında Adilcevaz gelmektedir. İnsanı kendi haline bıraksalar burada emekli olası geliyor. Yapılan bütün hizmetlerin kendisine yakıştığı bir yerdir, Adilcevaz. Kaymakam olarak görev yaptığım süre içinde keyif aldığım yerlerin başında Adilcevaz gelmektedir. Adilcevaz'ı unutmam mümkün değildir. Yaklaşık üç yıla yakın bir süre içinde İlçe Müftüsü tarafından özellikle camilere kütüphane kurulması, buralara bir güzellik katmıştır. Toplumun nefes alma, birliğin ve beraberliğin en güzel sergilendiği mekan olan camilerin ayrı bir yeri vardır. Çok farklı seviyede insanları bir araya getiren mekanların başında camiler gelir" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Adilcevaz Esnaf ve sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Hamdi Tutçu tarafından İlçe Müftüsü Dr. Zeki Tan'a ceviz maketi hediye edildi.

MÜFTÜ TAN İÇİN VEDA YEMEĞİ
MÜFTÜ TAN İÇİN VEDA YEMEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 13:11:05
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 20:40:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?