9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

'Muhabbet Geceleri'ne büyük ilgi

BİTLİS'TE MUHABBET GECELERİ

Bitlis Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ilki düzenlenen 'Muhabbet Geceleri' büyük ilgi gördü. Vali Yılmaz ve protokol üyeleri, türkülere alkış tutup halay çekti.

Bitlis Kültür Merkezi'nde ilki düzenlenen 'Muhabbet Geceleri' çiğköfte ikramı ile başladı. Bitlis türkülerinin söylendiği gecede bir konuşma yapan Vali Nurettin Yılmaz, bu tür programları 15 günde bir Bitlis'in her mahallesinde yapmak istediklerini belirtti. Böyle bir organizasyon için geç kalındığını ifade eden Yılmaz, bu tür programları değişik yerlerde gördüklerini de kaydetti. Programın en alasının Bitlis'te olduğunu ifade eden Yılmaz, "Başka yerlerde bu tür programları izlediğim zaman imrenerek bakardım. Bugünlere Bitlis için bir tanıtım CD'si hazırlamayı düşünüyorduk. Ancak bu sanatçı kardeşlerimizi görünce TRT sanatçılarımıza hazırlatmaktan vazgeçtik. Bu hazırlayacağımız CD çok güzel bir arşiv olacak. Bununla ilgili gerekli çalışmaları başlatması için Kültür Müdürümüze gerekli talimatı verdim. Biz bundan sonra bu tür programları değişik mahallelerimizde düzenlemeyi planlıyoruz. Halkımız iş güç telaşı içinde bu tür aktivitelere katılmak isterler. Hayatımızda görüntü ve ses kirliliği var, televizyonlar uyduruk bir program çıkartıp ses ve görüntü kirliliği yapıyorlar. Halbuki geçmişten gelen bir müzik terbiyemiz var. Bizim burada müzik terbiyesi de var, gerekli altı yapıda var. Eksik olan sadece iyiyi ortaya çıkarmaktır. Bizde bunda biraz geç kaldık” dedi.

Birbirine acımasızca taş fırlatan bir toplum olmadıklarını belirten Vali Yılmaz, "Bu tür kaynaşma ortamlarının oluşmamasında yanlış yaptık. Bu tür programları televizyon çıktıktan sonra, yani 30 senedir pek görmüyoruz. Sözümüzü ve kültürümüzü bizden sonrakilere aktarmamız lazım. Bitlis olarak bu açığı kapatırız. Burası çarşıdan uzak olduğu için biraz tenha oldu, ama eminim bu programları çarşı merkezine yakın bir yerde yaptığımız zaman iğne atsak yere düşmez. Bu havayı geçte olsa yaşamış olmaktan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederim. İmrenerek baktığımız programlarda bizde varız demiş olmak çok önemliydi. Yaz boyu düğünlerde Bitlis oyunlarını azda olsa öğrendim" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Metin Çoban ise, "Bitlis'imizin kültürüne gönül vermiş her kesimden hemşehrilerimizi bir araya toplayarak haftanın belli günlerinde 'Muhabbet Gecesi' adı altında bu tür organizasyonlar yapacağız. Bir araya geleceğimiz gecelerde sohbetler edip maniler, türküler söyleyeceğiz. Ayrıca Bitlis'e özgü hikayeler anlatıp kaynaşma ortamı oluşturacağız" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Yılmaz ise beraberindekiler, türkülere alkış tutup bol bol halay çekti.

Düzenlenen programa Vali Nurettin Yılmaz'ın yanı sıra Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Emniyet Müdürü İbrahim Bıçakçı, bazı kurum amirleri ve halk katıldı.

BİTLİS'TE MUHABBET GECELERİ
BİTLİS'TE MUHABBET GECELERİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 12:02:00
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 14:07:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?