1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Muhtaç öğrenciler yararına kermes

Bitlis'in Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren, Ahlat Eğitim Derneği (AHED) tarafından fakir öğrenciler yararına kermes düzenlendi. 

Çarşı merkezindeki bir işyerinde düzenlenen kermesin açılış törenine, Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kaymakam Bilal Şentürk, kermes açılışında küçük bir kız çocuğuna önce İstiklal Marşı'nın 2 kıtasını ezbere okuttu, ardından kermesin açılışını yaptı. 

AHED Başkanı Şener Ekinci ise yaptığı açıklamada, bu tür faaliyetler sosyal dayanışmayı artırdığını belirterek, "Kermesi dernek üyelerimiz ile hayırsever ev hanımları ve esnaflarımızın katkıları ile düzenledik. Bu kermeste bayanlar tarafından yapılan el işleri, örgüler, esnaflar tarafından ise verilen giyim eşyaları bulunmaktadır. Buradan elde edilecek gelirle tespit ettiğimiz fakir öğrencilerin eğitim giderlerinde kullanılacaktır" dedi. 

Hayırsever bayanların evlerinde hazırladıkları mahalli yemek, tatlı ve pastaların ikram edildiği kermesin, 7 gün boyunca halka açık olacağı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2008 Pazar 09:29:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?