9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Muhtardan GSM operatörlerine sitem

CEMALETTİN KÖYÜ MUHTARINDAN GSM OPERATÖRLERİNE SİTEM

Bitlis'in Ahlat ilçesine bağlı Cemalettin Köyü Muhtarı Ali Yanmaz, GSM operatörlerine sitem ederek, halen köylerinde şebeke sorunu yaşandığını ve operatörlerin buna kayıtsız kaldığını söyledi.

Ahlat ilçesine bağlı Cemalettin köyünde yaşayan vatandaşlar, artık teknolojinin gereksinimlerinden faydalanmak istediklerini ifade etti. Gerek cep telefonu gerekse internet erişimine kavuşmak isteyen köylüler, seslerine kayıtsız kalınmamasını istedi. Cemalettin Köyü Muhtarı Ali Yanmaz, teknolojinin gerisinden koşmanın kimseye fayda getirmeyeceğini ifade ederek, "Teknoloji sadece televizyondan ibaret değil. Halen GSM operatörleri köyümüzde iletişim sorununu çözemedi. Tarlamızda, bahçemizde çalışırken telefonla konuşmak için ya yüksek kesimlere çıkıyoruz veya evlerimizdeki sabit hatlara koşuyoruz. Oysaki ben tarlamda çalışırken iletişim sorunu olmasın diyorum. Yetkililerin bu sorunu çözmelerini talep ediyoruz. Dışarıda çalışan gençlerimiz var. Aileleriyle rahat iletişim kurmada zorluk çekiyorlar. Cep telefonlarının çıkmasının ardından köylünün önemli bir bölümü evlerindeki sabit telefon hatlarını iptal ederek, cep telefonu aldı. Bu mağduriyetin giderilmesi ise GSM operatörlerine düşüyor. Beklentimiz çözün noktasında GSM operatörlerine düşüyor" dedi.

İnternetin de artık yaşamın bir parçası olduğunu, bilginin artık bir tuş kadar insana yakın olduğu bir dönemde halen köylerinde internetin olmadığını, gençlerin bu teknolojik imkandan yararlanamadığını vurgulayan Muhtar Ali Yanmaz, "İnternet ile halen tanışmayan gençlerimiz var. Gençlerimiz ancak şehir merkezine internet kafelere giderek bu teknolojiden yararlanıyor. Oysaki birçok insanımızın evinde bilgisayar olmasına rağmen internet erişimi yok. Artık köyümüzde de internet erişimi olsun. Her halde çok fazla bir şey istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Köyün gençleri ise, interneti ve cep telefonlarını ancak batıya çalışmaya gittiklerinde rahatlıkla kullanabildiklerini, köylerine geldiklerinde ise bu imkanlardan mahrum kaldıklarını belirterek, seslerinin duyulmasını istiyor.

CEMALETTİN KÖYÜ MUHTARINDAN GSM OPERATÖRLERİNE SİTEM
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 12:56:05
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 22:48:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?