1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Muhteşem bahar manzaraları

Doğu Anadolu'da ilkbaharın gelmesiyle birlikte şenlenen doğa, güzel görüntülere sahne oluyor.

Arılar telaş içinde daldan dala konup rengarenk çiçeklerden polen toplarken, kuşlar dakikalarca suda yıkanmanın keyfini sürüyor, çocuklar ile koşup oynayarak baharın tadını çıkartıyor

Havaların yeni yeni ısındığı Bitlis'in Ahlat ilçesinde, doğanın çeşitli renklerdeki sesleri en güzel melodileri aratmıyor. Rengarenk açan çiçeklerden polen alan arılar, hiç kimseye aldırmadan bal yapmanın uğraşı içerisinde daldan dala konarak görevlerini yapıyor. Tarihi dokusu ile ünlü ilçede mevsimin verdiği muhteşemlik gözler önüne serilirken, kuşlar ise baharın verdiği enerji ile dakikalarca suda yıkanmanın keyfini sürüyor. Çocukların çiçek bahçesinde salıncaklarla sallanmaları, bahçesini ekime yeni hazırlayan yaşlı teyze, ağaç dallarındaki ham meyveler ve tarihi Bayındır köprüsünden akan şelalede yüzen ördekler güzel görüntüler oluşturuyor.

Van Gölü'nde inci kefali yakalamak için sulara saldığı oltayı sabırsızlık içinde bekleyen çocuklar, ağaçlarda yuva yapan kargalar, çiçekler arasında Van Gölü ile bütünleşen Süphan Dağı, mevsimin gözler önüne serdiği güzellikleriyle insanı büyülüyor.

Van Gölü'nün kıyısında, Nemrut ve Süphan dağlarının arasında bulunan Ahlat, Van Gölü'nün en geniş kumsallarıyla da tanınıyor. Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapan ilçede onlarca tarihi eser ve şaheserlerin bulunması, ilçenin görülmeye değer bakir turizm beldeleri arasında olduğu belirtiliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 14:14:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nazmı IP: 85.96.240.xxx Tarih : 29.05.2008 18:00:21

benım canım memleketım