1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Mükerrer yardımlara son

Bitlis'te 'Mükerrer yardımlara karşı önlem' toplantısı yapıldı.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından valilik toplantı salonunda yapılan, ayni ve nakdi yardım veren kurumların daire amirlerinin katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmail Yoldaş, hak sahiplerine verilen yardımların sağlıklı bir şekilde yerine ulaşabilmesi için kurumların kendi aralarında istişare içerisinde olunması gerektiğini söyledi.

Yoldaş, "Birçok kişi aynı anda değişik kurumlardan yardım almaktadır. Bizim asıl amacımız gerçekten yardıma muhtaç olan ve bize gelmekten çekinen insanlara ulaşmaktır" dedi.

Yardımların hak sahiplerine adil bir şekilde dağıtılması için ciddi önlemler alınması gerektiğini de belirten Yoldaş, "Yardım adı altında çeşitli malzemeler ve nakdi yardımlar yapıldığını biliyoruz. Ancak bu yardımları vatandaşlar birkaç kurumdan almaya çalışıyor. Bunun önüne geçmek amacıyla kurumlar arasında bir iletişim kurulması gerekiyor. Dağıttığımız yardımlar gerçek sahiplerine ulaşsın istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan yardımlarla ilgili olarak da bilgiler veren Yoldaş, "Kurum olarak ihtiyaç sahiplerine ayni ve nakdi yardımların yanı sıra birde özürlülere yönelik evde bakım hizmetleri için yardım yapıyoruz. 2008 yılında yardıma muhtaç ailelere 459 bin ve evde bakım hizmetleri içinde 2 milyon 243 bin 788 YTL ödeme yaptık" ifadelerine yer verdi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 16:59:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?