8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Mutki'de köylere köprüler kuruluyor

MUTKİ'DE KÖYLERE KÖPRÜLER KURULUYOR

Bitlis'in Mutki ilçesinde köylülerin sıkıntı yaşadığı yerlerde köprüler inşa ediliyor.

Mutki'ye bağlı, Çitliyol Köyüne yeni köprü inşa edilirken, Yenidoğan köyüne inşa edilen panel köprüde de onarım çalışmaları devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Mutki Kaymakamı Musa Sarı, köprüler için önemli bir ödenek ayrıldığını, önümüzdeki günlerde çalışmaların tamamlanacağını söyledi. Sarı, "Özellikle Yenidoğan ve Çitliyol köylerinde sonbahar ve ilkbahar aylarında suların yoğun akması ile ciddi sıkıntılar yaşandığını dile getirerek, bu köprüler köylülerimizin bu sıkıntısını ortadan kaldıracaktır" dedi.

Kaymakam Sarı, grup köy yollarını birbirine bağlayan önemli noktalara köprü inşa edildiğini de ifade ederek, "Çitliyol köyüne bağlı Çevreli mezrasında yol sıkıntısı önemli derecede sorun çıkarıyordu. Yaklaşık 17 bin TL harcanarak 6 bölmeli bir köprü inşa ediliyor. Kış aylarında da vatandaşların kolay kullanabileceği bir güzergah haline getiriyoruz" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz yıllarda yaptırılan ve bölgede bir ilk olan Yenidoğan Köyü Panel köprüsünde de onarımlar yapıldığını sözlerine ekleyen Kaymakam Sarı, "Panel köprümüzde paslanmış parçalar değiştirildi. Altındaki tahtalar da değiştirildi. Yeniden boyanan köprümüze 7 bin TL'lik bir harcama yaptık. Yaklaşık 12 köyün ulaşımını sağlayan köprü kış aylarında yoğun kullanılıyor" şeklinde konuştu.

MUTKİ'DE KÖYLERE KÖPRÜLER KURULUYOR
MUTKİ'DE KÖYLERE KÖPRÜLER KURULUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 13:24:04
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 13:40:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?