8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Nemrut Gölü büyülüyor

NEMRUT KRATER GÖLÜ'NDEN MUHTEŞEM GÖRÜNTÜLER

Bitlis'in Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren 'Fotoğrafçılık Kulübü' üyeleri, dünyanın en büyük ikinci krater gölünün zirvesine çıkarak doğal güzellikleri fotoğraf karelerine yansıttı.

Bitlis'te, "yeryüzü cenneti" olarak adlandırılan ve "dünyanın en büyük ikinci krater gölü" unvanına sahip Nemrut Gölü turizmine dikkat çekmek isteyen 18 kişilik doğasever ve fotoğrafçı grup, zirveye çıkarak muhteşem güzelliği fotoğraf karelerine yansıttı.

Ahlat Fotoğrafçılık Kulübü Başkanı Geylani Adıyaman, amaçlarının bölgedeki güzellikleri kamuoyu ile paylaşmak ve fotoğrafçıların ilgisini buraya çekmek olduğunu söyledi.

Başkan Yardımcısı Üzeyir Akçelik, geziyi kardeş kuruluşları olan www.ahlatforum.com internet sitesi üyeleri ile birlikte üçüncü kez gerçekleştirdikleri belirterek, "Hem ülkemiz hem de dünya turizmi için önemli olan bu yeri fotoğraflamak gerekiyor. Biz de üç yıldır zirveden çektiğimiz fotoğraflarla buraları ilçemiz adına belgeliyoruz. Bugün hava puslu olmasına rağmen yine de fotoğraflarla günümüzü belgeledik. Tüm fotoğrafseverleri bu yeryüzü cennetini görmeleri için buraya davet ediyoruz" dedi.

Ahlatlı fotoğrafçılardan Alper Yılmaz da dünyanın ikinci büyük kalderasının zirvesine hem 8 saatlik yürüyüş yaptıklarını hem de doğal güzellikleri fotoğraf karelerine yansıttıklarını söyledi.

Nemrut, Ahlat sınırları içerisinde bulunan Türkiye'nin en büyük krater gölünü ve en son püsküren volkan kolisi olan Nemrut Kalderası'nı da içinde barındırıyor. Nemrut Krater Gölü, deniz seviyesinden 2247 metre, Van Gölü'nden ise 600 metre yüksekliktedir. 12 kilometrekarelik bir yüzölçümü olan göl bir yarım ay şeklindedir. Krater Gölü'nün suları tatlı ve soğuktur. Bu gölün dışında Nemrut Kalderası'nda 1.2 kilometrekare yüz ölçümüne sahip Ilık Göl ile yağmur ve kar sularıyla beslenen 3 küçük göl daha

bulunmaktadır.

NEMRUT KRATER GÖLÜ'NDEN MUHTEŞEM GÖRÜNTÜLER
NEMRUT KRATER GÖLÜ'NDEN MUHTEŞEM GÖRÜNTÜLER
NEMRUT KRATER GÖLÜ'NDEN MUHTEŞEM GÖRÜNTÜLER
NEMRUT KRATER GÖLÜ'NDEN MUHTEŞEM GÖRÜNTÜLER
İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2010 Salı 11:48:04
Güncelleme :22 Haziran 2010 Salı 12:54:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?