1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Nemrut'a konaklama tesisi

Bitlis İl Özel İdaresi tarafından Nemrut Dağı'na yaptırılan konaklama tesisinin 2009-2010 kış sezonunda hizmet vermeye başlayacağı bildirildi. 

Nemrut Dağı'nda bulunan kayak tesisinin alt kısmında yapımına başlanman konaklama tesisini gazetecilerle birlikte gezen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Fevzi Taşdemir, tesis hakkında bilgiler verdi. 

Taşdemir, Nemrut Kayak Tesisi'ni 2006 yılında faaliyete soktuklarını belirterek "Ancak buraya gelenlerin günü birlik burada kalması tesisin cazibeliğini yitiriyor. Gelenler ayrıca buradaki yüksek kapasiteyi değerlendiremiyor. Guruplar gelemiyor, sportif faaliyetler yapılamıyor. Bu boşluğu biz de gördük ve bunu çözmek istedik. Buradaki konaklama sektörün gelmesi için ilk adımı biz atalım dedik. Bu amaçla 2008 yatırım programına konaklama testisi aldık ve eylül ayında yapımına başladık. Bu tesis 2 katlı ve 40 odalı olacak. Burada ortalama 75 kişi konaklayabilecek. Yan tarafta ise restaurant ve cafeterya yapılıyor. Ayrıca toplantı salonu da yapılacak. Konaklama tesisi Ağustos 2009'da tamamlanmış olup bize teslim edilecek. 2009-2010 kış sezonunda burası hizmet vermeye başlayacaktır" dedi. 

Konaklama tesisi bittikten sonra herkesi rahatlıkla Nemrut'a davet edebileceklerini belirten Taşdemir, "Artık gruplar ve firmalarla temasa geçerek buraya davet edeceğiz. Konaklama tesisi sayesinde her türlü sportif etkinlikleri burada yapabileceğiz" şeklinde konuştu. 

Taşdemir, son olarak özel sektör ve Bitlisli işadamlarına da çağrıda bulunarak, "Burada özel sektöre ve Bitlisli işadamlarına bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Gelin burada 4 yıldızlı oteller yapın. Hem siz para kazanırsınız hem de memleketimiz gelişir" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 16:40:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?