1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Nemrut'a konaklama tesisi

Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, Nemrut Kayak Tesisleri'ne ilk konaklama tesisinin temelinin atılacağını belirterek, "Bizden sonra özel sektörün buraya yatırım yapmaları gerekmektedir" dedi. 

Vali Atbaş, 2004 yılında başlatılan çalışmalar neticesinde Bitlis Nemrut Dağı'na inşa edilen ve yaklaşık 4 milyon YTL'ye mal olan kayak tesisinin yolunun İl Özel İdaresi tarafından asfaltlandığını belirtti. Atbaş, yaklaşık 8.5 kilometrelik stabilize olan yolunun asfaltlandığını ifade ederek, "Ana yoldan kayak tesisine kadar olan mesafeyi İl Özel İdaresi olarak asfaltla kapladık. Bizim planımızda yolun tamamını kilitli parke taşı yapmak vardı. Ancak maliyeti çok yüksek olduğundan vazgeçtik. Bu nedenle anayoldan kayak tesisine kadar olan yaklaşık 8.5 kilometrelik yolu İl Özel İdaresi bütçesi ile asfaltla kapladık. Yine çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışmalarını bu yıl yapacağız" dedi. 

İl Özel İdaresi tarafından ihale edilen konaklama tesisinin temelinin önümüzdeki hafta içerisinde atılacağını vurgulayan Vali Atbaş, şunları söyledi:
"İl Özel İdaresi tarafından ihale edilen 40 odalı bir konaklama tesisi inşa edilecek. İhalesi tamamlanan konaklama tesisinin temeli önümüzdeki hafta içerisinde atılacak. Tesisinin alt tarafında bir de otopark yapılacak. Bunlar da yapıldıktan sonra sadece tanıtımı kalacak. Artık buraya her taraftan ziyaretçi kabul edeceğiz. Önümüzdeki sezon çok daha iyi bir potansiyelle çalışacağına inanıyoruz." 

Özel sektörü yatırıma beklediklerini söyleyen Atbaş, "Biz devlet kurumları olarak alt yapı ve diğer hizmetleri yaptık. Burasının turizme kazandırılması için yerli ve yabancı müteşebbislerin ilgisine ihtiyacı var. Yine başta çevre illerimizden olmak üzere Nemrut'a her taraftan yerli ve yabancı turist bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 12:25:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?