8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Nemrut'ta kemençe şov

NEMRUT'TA KEMENÇE ŞOV

Bitlis'in Tatvan ilçesinde sınıf öğretmenliği yapan Rizeli Emrullah Uzun, Nemrut Krater Gölü kenarında mini kemençe konseri sundu.

Üniversitede aldığı kemençe eğitimi ile birçok enstrümanı çalan 25 yaşındaki öğretmen, zaman zaman öğrencilerine de kemençe ile Türk sanat Müziği Türk Halk Müziği, Kürtçe şarkılar ve Karadeniz yöresinden parçalar seslendiriyor. Nemrut Krater Gölü kenarında oturduğu bir kayanın üstünde kemençe çalan Uzun'u dinlemek üzere toplanan kalabalık istek parçalar da istediler. Nemrut Krater Gölü'nün muhteşem bir güzelliğe sahip olduğunu, ancak birçok kimsenin buradan haberdar olmadığına değinen Emrullah Uzun, "Burası insana ilham veriyor. Kemençe çalarken kendimden geçiyorum. Herkesin burasını görmesini isterim" dedi.

Uzun, kemençe ile Sanat müziği, halk müziği, Karadeniz ve Kürtçe müzikte çalıyor. Tatvan'da kemençe öğrenmek için onlarca kişinin başvurduğunu, ancak kurs açma konusunda bugüne kadar gelişme yaşanmadığını söyledi. Uzun, "Rizeli olmamız nedeniyle kemençeyi kan çekti. 2002 yılından beridir kemençe çalıyorum. Bunun yanında değişik enstrümanlar da çalıyorum. Özellikle okul gecelerinde ve değişik faaliyetlerde yer alıyorum. Bu şekilde Bitlis ve Tatvan'da bu kültürü yaşatmaya çalışıyorum. Karadenizli olmam dolayısıyla Van gölü'nün olması çok büyük şans olarak görüyorum. Burada yabancılık çekmiyorum. 4 yıldır buradayım. Bir aksilik olmazsa birkaç yıl daha burada kalmayı düşünüyorum. Bu yüzden tayinde istemedim. Burada kemençeyi dinleyenler önce 'Bu aletten bu ses nasıl çıkıyor' diyorlar. Kurs almak isteyenler oldu. Ancak sonradan vazgeçtiler. Dinlemek daha zevkli geliyor" dedi.

NEMRUT'TA KEMENÇE ŞOV
İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2010 Pazartesi 16:25:02
Güncelleme :7 Haziran 2010 Pazartesi 16:31:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?