1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Nemrut'u genç işdamları tanıtacak

Bitlisli Genç İşadamları Derneği (BİGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı M. Zeki Peker, Nemrut Krater Gölü tanıtımını üstlendiklerini söyledi.

Nemrut Krater Gölü tanıtılması ile ilgili projelerinin olduğunu belirten BİGİAD Yönetim Kurulu Başkanı M. Zeki Peker, amaçlarının dünyanın en büyük ikinci, Türkiye'nin ise en büyük Krater Gölü'nü sağlıklı bir şekilde duyurmak olduğunu söyledi. Peker , "Dünyanın en büyük 2. krater gölünün bu yıl tanıtımını düşündük, ama turizm sezonuna yetiştiremedik. Nisan 2009 tarihinde başlamak üzere, ilk etapta Ankara, İstanbul ve Bursa'nın merkezi yerlerinde Nemrut Krater Gölü fotoğraflarını billboardlara asarak bu güzelliğin sadece Bitlis'te olduğunu, başka yerde olmadığını gösteren kampanyalar yapacağız. Şuanda tanıtım sloganları üzerinde düşünüyoruz, ardından kapmaya başlatacağız. Yani milletin kafası karışmasın Nemrut Krater Gölü'nün Bitlis'te olduğunu herkes bilsin istiyoruz. Nemrut Krater Gölü'nün tanıtımında bizim olduğu kadar turistinde kafası karışıyor. Nemrut fotoğraflarında ayrı ayrı Bitlis, Tavan, Ahlat ve Güroymak'ın isimleri yazıyor. Bu böyle olunca herkesin olduğu gibi turistin de kafasını karıştırıyor. Hepimiz ilimizle tanınmak zorundayız, doğrusuda budur. Kafası karışan turist bu defa Adıyaman Nemrut'a gidiyor. Hepsi bizim ama Bitlis'teki dünya harikası Nemrut Gölü ve Krater Dağı'nı da bilsin istiyoruz. Turizm haritasında ise Nemrut'a gidilecek yollar, sınırlar belirtilir. Başka ilin sınırlarında olsaydı, biz o zaman yazamazdık Nemrut Krater Gölü sadece Bitlis'tedir" dedi.

M. Zeki Peker, Nemrut Krater Gölü' kampanyası ile ilgili önümüzdeki günlerde daha geniş kapsamlı bilgiler vereceklerini belirtti. Peker, "Ancak birlik olur, ne yapacağımızı bilirsek turizmde de ilimize düşen pastadan payımızı alabiliriz. Mesela Ankara'da 12 nokta belirledi. İstanbul ve Bursa'da da belirlediğimiz önemli ve işlek noktalar var. Bu kampanyanın finansörlüğünü BİGİAD Yönetim Kurulu olarak biz üstlendik. Ankara'yı ben, Bursa ve İstanbul'u da yönetim kurulumuzdaki diğer arkadaşlar üstlenerek görev dağılımı yaptık. Umarım ilimizin turizm potansiyelinin artmasına vesile oluruz" şeklinde konuştu.

 

 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 13:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gül aksoy IP: 88.226.145.xxx Tarih : 13.08.2008 11:05:39

Bitlisli genç iş adamları nemrut size emanet pek umudumuz yok ama yine hayali bile çooook güzel.