2
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Öğrenci kayıtları başladı

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, üniversitelerine yerleşen öğrenci ve doluluk oranının yüzde 86 civarında olduğunu, ek kontenjanlarla bu oranın yüzde 90'ın üzerine çıkacağını söyledi.

BEÜ’de 2012-2013 eğitim öğretim yılı öğrenci kayıtları başladı. Konu ile ilgili gazetecilere bir açıklama yapan Prof. Dr. Mahmut Doğru, 2012-2013 eğitim öğretim yılı öğrenci kayıtlarının başladığını ve ardından mazeret kayıtlarının devam edeceğini ifade etti. Prof. Dr. Doğru, ''Okulumuz 20 Eylül'den sonra eğitim öğretime başlayacak. Bu yıl yeni kampüs alanımızdaki 4 yıllık fakültelerimizde ve yüksek okulumuzda yeni bölümler de açarak eğitim öğretime başlıyoruz. Özellikle mühendislikte doğu bölgesinde sadece bir veya iki yerde olan Elektrik Ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’ne ek kontenjandan öğrenci almaya başlayacağız. Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü talep edilen ve doluluk oranı yüksek olan bir bölüm. BEÜ'ye yerleşen öğrenci sayısı ve doluluk oranımız yüzde 86 civarında. Ek kontenjanlarla alacağımız öğrencilerle doluluk oranımız yüzde 90'ın üzerine çıkacak'' dedi.

Daha önce öğrenci alamadıkları Makine Bölümü’ne de ek kontenjandan öğrenci alacaklarını ve böylelikle eğitime Mimarlık Ve Mühendislik Fakültesi’nde çevre, inşaat, elektrik ve elektronik ile makine mühendisliğiyle başlayacaklarını belirten Prof. Dr. Doğru, bu yıl ve geçtiğimiz yıllarda öğrenci aldıkları Fen Edebiyat Fakültesi’ndeki bölümlerle eğitimi sürdüreceklerini bildirdi. İstatistik Bölümü’nü de açmak istediklerini, ancak Türkiye'deki doluluk oranının düşük olmasından dolayı önümüzdeki yıl genel kontenjandan öğrenci alacaklarını kaydeden Prof. Dr. Doğru, matematik, tarih ve Türk dili bölümüne de öğrenci alacaklarını dile getirdi. Prof. Dr. Doğru, ''Fizik, kimya ve biyoloji bölümünde yeterli hocamız var. Ancak Türkiye genelinde bu bölümlere öğrenci yeteri kadar gelmediği için bu bölümlerimize öğrenci alamıyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımıza devam edeceğiz. Üniversitemiz içinde çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bu yıl Sağlık Yüksek Okulumuzda açtığımız bölümlerde iddialıyız. Bu bölümler için verdiğimiz kontenjan kadar öğrenci geldi. Bu bölümleri tercih eden öğrencilerinde puanları oldukça yüksek'' dedi.

Meslek yüksek okullarında bölüm ve öğrenci sayısını artırdıklarını ve genel olarak bütün meslek yüksek okullarında en az 5 bölüm bulunduğunu, Tatvan Meslek Yüksek Okulu’ndaysa 11 bölümün faal olduğunu bildiren Prof. Dr. Doğru, bu yıl lisans programlarına yerleşen öğrenci sayısının 464 olduğunu, ancak diğer bölümlere de öğrenci yerleştiğinde sayısının yaklaşık 700'ü bulacağını dile getirdi. Prof. Dr. Doğru, ''Üniversite olarak kurulduğumuzda faal bir fakültemiz yoktu. Bu nedenle fiziki mekanlarımızı inşa ederek, hocalarımızı aldık. Bunlar oluşumları yeni tamamlanan fakülteler. Buna rağmen bu fakültelerimizin doluluk oranları yüzde 80'in üzerinde. Ülke genelinde baktığımızda bu iyi bir oran'' diye konuştu.

Meslek yüksek okullarında bu yıl yaklaşık 2 bin yeni öğrenci yerleştiğini, bunun dışında 7 bölüme de ek kontenjanla da öğrenci beklediklerini kaydeden Prof. Dr. Doğru, lisans ve ön lisansta öğrenci sayısının 3 bini bulacağını belirtti. Prof. Dr. Doğru, ''Matematik bölümlerinde Türkiye genelinde bir sorun var. Türkiye'deki sadece birkaç üniversitede matematik bölümü doluluk oranı yüzde 50'nin üzerine çıkmış. Ama diğer üniversitelerde doluluk oranı oldukça düşük. Üniversitemize özellikle yurt dışından öğrenciler alarak, burada eğitim ve öğretimi aksatmadan devam edeceğiz. Yurt dışından gelen öğrencilerin kayıtlarıyla ilgili olan durum netleştiğinde basınla paylaşacağız. Bu yıl üniversitemize yurt dışından büyük ilgi var. Ancak henüz tamamlanmamış bir süreç var. Yükseköğretim Kurulu'nda (YÖK) kontenjanı artırmaya çalışacağız ve kesin sayı belirlenecek” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2012 Çarşamba 13:16:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?