1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Öğrencilerden ısıtan kampanya

Bitlis'in Ahlat ilçesinde,sosyal dayanışmanın güzel bir örneğini sergileyen Ergezen İlköğretim Okulu öğrencileri, başlattıkları "Kış geliyor evlerimiz ısınıyor" kampanyası ile muhtaç bir ailenin kışın ısıtması için evlerinden 2'şer parça odun topladılar.

Okulun Sosyal Yardımlaşma Kulübü öğrencileri 2 yıldır sosyal faaliyetlerini genişleterek, yaşlı ve kimsesizlere, yemek, kışın ise ihtiyaç sahiplerine yakacak yardımı gibi dayanışma faaliyetleri yürütüyor. Çocuklar, ailelerinden izin alarak poşete bırakıp okula getirdikleri 2'şer parça odunu, kamyonete doldurup önceden tespit edilen bir öğrenci ailesine Ergezen İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Zübeyir Ergezen ve öğretmen Nazan Görgen ile birlikte teslim ettiler.

Öretmen Nazan Görgen, amaçlarının öğrencilerinin yardım ve dayanışma bilincini daha da geliştirmek olduğunu, sosyal sorumluluk ve duygusunu pekiştirmek olduğunu belirtti.

Öğrenciler ise yaptıkları yardımları teslim etmenin sevincini yaşadıklarını belirtirken yardımlaşma duygusunu herkesin tatması gerektiğini vurguladılar.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 11:32:08
Güncelleme :4 Aralık 2008 Perşembe 11:42:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?