1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Öğrencilerden örnek davranış

Ahlat ilçesindeki Ergezen İlköğretim Okulu'nun öğrencileri, biriktirdikleri harçlıkları ile aldıkları gıda paketlerini yardıma muhtaç ailelere dağıttı.

Ergezen İlköğretim Okulu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencileri biriktirdikleri harçlıklarını ilçedeki muhtaç ailelerle paylaşarak güzel bir yardımlaşma örneği sundu. Öğrencilerin harçlıkları ile aldıkları ve içerisinde temel gıda maddelerinin bulunduğu yardım paketlerini, okul müdürü, okul aile birliği başkanı ve öğretmenleri ile birlikte ziyaret ettikleri fakir ailelere dağıtıldı.

Ergezen İlköğretim Okulu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü Öğretmeni Nazan Görgen, eğitim ve öğretim dönemi başından itibaren öğrencilerin katılımı ve duyarlılığıyla, buna benzer odun, giyim ve çeşitli gıda yardımı yaptıklarını belirtti. Görgen "Öğrencilerimizin daha bu yaşta bu tür kapsamlı yardımlaşma kampanyalarına katılmaları bizim için büyük bir gurur. Öğrencilerimizin yardımlaşma ve dayanışmayı benimsemeleri bizleri oldukça mutlu etti. Bu tür faaliyetlere katılan öğrencilerimiz bir iş veya da mevki sahibi oldukları zaman çevrelerindeki yardıma muhtaç ailelere yardımda bulunmayı da ihmal etmezler" dedi.

Aileleri ziyaret ederek, hazırladıkları gıda paketlerini bizzat teslim etmenin mutluluğunu yaşayan öğrenciler ise; "Evlerimizden getirdiğimiz ve harçlıklarımızla aldığımız gıda paketlerini fakir ailelere dağıtmak çok güzel bir duygu. Amacımız ilçemizdeki fakir ailelerin de evlerindeki gıda eksikliğini az da olsa giderip yardımcı olmak. İmkanlarımız doğrultusunda bu tür yardımları devamlı olarak yapmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 15:27:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?