1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Öğrencilerden sevindiren kermes

Bitlis'in Ahlat ilçesinde, Ergezen İlköğretim Okulu öğrencileri sosyal dayanışmanın örnek uygulamalarını sergileyerek, okullarında açtıkları kermesten elde ettikleri gelirlerle ihtiyaç sahibi arkadaşlarını giydirmeyi hedefliyor.


Ergezen İlköğretim Okulu Sosyal Yardımlaşma Kulübü öğrencileri çeşitli sosyal ve yardımlaşma faaliyetleriyle örnek dayanışma faaliyetleri yürütüyor. Öğrenciler evlerinde ailelerinin hazırladıkları, kurabiye, kek, pasta, meyve suyu gibi gıda maddelerini okula getirerek, okulun sosyal dayanışma öğretmeni, veli ve öğrencilerin himayesinde sembolik ücretlerle satıyor.

Satılan malzemelerden elde ettikleri gelirleri kumbarada biriktiriliyor. Ardından kazançları ile ihtiyaç sahibi arkadaşlarının okul ve kışlık ihtiyaçlarını karşılanıyor. Öğrenci ve öğrenci velileri yaptıkları işten haz aldıklarını, yardımlaşma ve paylaşma duygusu ile hareket edilen davranışları doğru bulduklarını belirtirken, Ergezen İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Zübeyir Ergezen ve öğretmen Nazan Görgen ise, amaçlarının öğrencilerinin yardım ve dayanışma bilincini daha da geliştirmek olduğunu, sosyal sorumluluk ve duygusunu pekiştirmek olduğunu belirtti.

İha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 13:04:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?