8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Öğrencilerden temizlik mesajı

ÖĞRENCİLERDEN TEMİZLİK MESAJI

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ve Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz da ve BİKA Proje Koordinatörü Cesim Gözeten, Çevre Haftası nedeniyle Bitlis Katı Atık Tesisleri tarafından düzenlenen temizlik kampanyasına öğrencilerle birlikte katıldılar.

Öğrenciler, düzenlenen temizlik kampanyasına önce 100. Yıl Atatürk İlköğretim Okulu çevresindeki çöpleri toplayarak başladılar. Atatürk anıtına kadar çöpleri toplayan öğrenciler bir yandan da sloganlar attılar. Burada Çevre Haftası ile ilgili bir açıklama yapan Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, bu çalışmayla çocukların temizlemenin ne kadar zor olduğunu daha iyi öğrendiğini belirtti. Alaydın, çocuklara çevre bilincinin artırılması konusunda bir yürüyüş yaptırdıklarını belirterek, "Çevre Haftası nedeniyle bu kampanyayı bizim birliğimiz koordine etti. Bitlis Katı Atık Birliği olarak çocuklara en azından çevre bilincinin artırılması konusunda bir yürüyüş yaptırdık. Bu sembolik bir yürüyüştür. Ama kirletince temizlemenin ne kadar zor olduğunu çocuklar inşallah daha iyi öğrenmişlerdir. Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte koordineli olarak bu projeyi günlük, sembolik olarak sokaklarımızı da temizlemeye çalışacağız" dedi.

Başkanı Alaydın, çocukların bu tür çalışmaları yapmasının kendileri için önemli olduğunu belirterek, "Bunu herkesimin iyi anlaması gerekiyor. Kirletmek kolay, ama hakikaten temizlemek zor, bunun yanında temizlemek büyük bir külfettir. Ne kadar çok temizlikte teknik eleman çalıştırırsak Bitlis halkının üzerine o kadar yük binecektir. Çevreyi kirletmeden onları kaynağında çözebilsek, çocuklarımıza bu bilinci aşılayabilsek çok iyi olacaktır. Bize olan maliyet küçümsenemeyecek derecede düşecektir. Umuyorum çocuklar buradan bir şeyler almıştır. Burada milli eğitime çok iş düşüyor. Toplumu bilinçlendirme adına topluma ve çevreye saygı anlamında iyi bir şekilde eğitmeleri gerekiyor. Hocalarının da desteğiyle çocuklar ailelerine örnek oluyorlar. Çocuklar bilinçlendikçe aileler de kendilerine çeki düzen veriyorlar" şeklinde konuştu.

Kampanyaya katılan Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz ise, öğrencilere kirletmeme alışkanlığı kazandırmayı amaçladıklarını belirtti. Korkmaz "Bu yıl Çevre Haftası çerçevesinde biz hafta sonu Nemrut'ta öğrencilerimizle bir temizlik kampanyası yaptık. Cuma günü de Ahlat, Adilcevaz ve Tatvan'daki sahillerimizde temizlik yaptık. Önemli olan kirletmemek, öncelikle bu alışkanlıkları kazandırmak gerekiyor. Yoksa her gün bin tane öğrenciyle bile bu temizlik işini yapamazsınız. Burada işin en ağır kısmı tabii ki bizlerdedir. Öğrencilerimize bu konuda sürekli eğitimler veriyoruz. Belediye başkanımızla birlikte eylül ayından itibaren periyodik olarak 20 günde bir, her okul çevresinde bir temizlik yapacak. Bunu yaparken hem temizliğin ehemmiyetine varacak, hem de çocuklar anne ve babalarına örnek olacaklar. Bazen çocuk evde babasına evde sigara içmemesi için uyarıda bulunuyor. Bu nedir? Çocuk 35-40 yaşındaki babasına sigaranın yanlışını, zararını anlatmaya çalışıyor. Bizler bu anlamda çocuklarımıza elimizden geldiği kadar eğitim vermeye hazırız" dedi.

Daha sonra BİKA tarafından düzenlenen slogan yarışmasında dereceye girenler ödülleri Belediye Başkanı Fehmi Alaydın tarafından verildi.

ÖĞRENCİLERDEN TEMİZLİK MESAJI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 18:32:00
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 20:03:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?