8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Öğrencilere hayvan sevgisi eğitimi

ÖĞRENCİLERE HAYVAN SEVGİSİ EĞİTİMİ

Bitlis Valiliği, Bitlis Belediyesi Eğitim Müdürlüğü ve Bir Damla Yaşam Derneği'nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Bitlis'te 2 bin çocuğa hayvan sevgisi eğitimi verildi.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen program çocuklar büyük ilgi gösterdi. Program öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Sahipsiz Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Veteriner Hekim Murat Bekhan, bu eğitimdeki amaçlarının çocukları dünyadan haberdar ve her şeyi bilen gençler haline getirmek olduğunu belirtti. Bekhan, "İstanbul'da 3 yıl önce bu projeye başladık. Projenin amacı ilköğretimde olan çocuklara sokak hayvanı bilincini uyandırmak. Neden sokak hayvanı var, ne yapmalıyız ve nasıl davranmalıyız? Bununla ilgili olarak üç şekilde sunum yapıyoruz. Bu sunumda çocuklara konuyu anlatmaya çalışıyoruz. Sahipsiz Hayvanları Koruma Derneği adına Bitlis Valiliği, Bir Damla Yaşam ve Bitlis Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak davetlisi olarak buraya geldim. Burada amacım çocuklara bir şeyler göstermek. Yaptığımız bu çalışmalar bir gönüllü işidir. İnşallah bunu daha da çoğaltarak artırabiliriz" dedi.

Bitlis'te 2 bin öğrenciye eğitim verdiklerini belirten Bekhan, ayrıca 2 bine yakın kitap dağıtımı gerçekleştirdiklerini de söyledi.

ÖĞRENCİLERE HAYVAN SEVGİSİ EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 18:29:05
Güncelleme :11 Haziran 2010 Cuma 15:00:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?